Maatregelen Coronavirus van het college: Gemeentelijke diensten

Foto: Redactie Zoetermeer (nieuws.nl)

“Gemeentelijke dienstverlening vindt doorgang. Er is een aantal aanpassingen doorgevoerd om verspreiding van het virus tegen te gaan.” zo stelt het college van Burgemeester en Wethouders in een memo aan de gemeenteraad.

Publieksbalie en openingstijden stadhuis

Afspraken worden niet meer online ingepland, maar alleen telefonisch. In het gesprek wordt de urgentie bepaald. Afspraken die urgent zijn, worden gepland tussen 9.00 en 13.00 uur. Andere afspraken worden uitgesteld. Hiermee kan de openstelling van de publieksbalie worden beperkt tot 9.00 en 13.00 uur. Bij de balies in het stadhuis worden plexiglasschotten geplaatst. De wijkposten zijn gesloten. Verder worden de openingstijden van het stadhuis beperkt van 7.30 tot 17.30.

Afvalinzameling

Afvalinzameling vindt ongewijzigd plaats met uitzondering van de inzameling van grofvuil. De inzameling van grofvuil is maandag 23 maart gestopt. Bewoners met een urgente reden om grofvuil op te laten halen/weg te laten brengen, kunnen bellen met 14 079 en dan wordt op maat een oplossing gezocht. Het zelfbrengdepot is gesloten. Het was te druk, er ontstonden ongeregeldheden en mensen namen de gezondheidsrichtlijnen niet in acht. Hierdoor kon de veiligheid en gezondheid van medewerkers niet meer worden gegarandeerd.

Huwelijken

De gemeente heeft met alle bruidsparen contact gelegd. Huwelijken vinden in vereenvoudigde vorm doorgang met inachtneming van alle richtlijnen. Er zijn maximaal 10 personen aanwezig en de ruimte is anders ingericht ten behoeve van social distancing.

Communicatie algemeen

Er is aandacht voor zorgvuldige communicatie richting de stad. Er wordt gebruik gemaakt van de reguliere kanalen, gezien de snelheid van de ontwikkelingen wordt vooral ingezet op social media kanalen. Om de stad nog beter te bereiken, wordt gewerkt aan een nieuwsbrief waarvoor geïnteresseerden zich kunnen inschrijven.

Overig

Er is een continuïteitsplan opgesteld ten aanzien van de vitale werkprocessen in de gemeente. Medewerkers werken thuis en zijn alleen op kantoor of locatie als dat strikt noodzakelijk is.

Lees meer

De andere maatregelen van het college zijn:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden