Maatregelen Coronavirus van college: Toezicht en handhaving landelijke en regionale maatregelen

Foto: Politie Zoetermeer

“Team handhaving en politie treden handhavend op.”, laat het college van Burgemeester en Wethouders aan de gemeenteraad weten.

De noodverordering ziet toe op de handhaving van de landelijke maatregelen aangaande het sluiten van scholen en kinderdagverblijven, eet- en drinkgelegenheden, sportclubs, seksclubs en coffeeshops. Aangezien de Casa alleen een afhaalloket is, mag deze coffeeshop geopend zijn. Ook zijn evenementen met meer dan honderd mensen verboden.

Team handhaving

De werktijden van team handhaving zijn gedurende de maatregelen verruimd. Zij werken nu ook op zaterdag en zondag tot 23.30 uur in plaats van 18 uur. Hierdoor heeft team handhaving meer ruimte om de maatregelen te handhaven. Ook werkt het team in ploegendienst om eventuele besmetting tussen medewerkers te voorkomen.

Markten

De warenmarkten blijven open. Er zijn diverse maatregelen genomen door de marktmeester en de marktkooplieden, zoals informatieborden, afstand tussen de kramen en een verbod om eten en drinken te nuttigen op de markt.

Supermarkten

De bevoorradingstijden voor supermarkten in Zoetermeer worden verruimd. Daarmee sluit de gemeente aan bij de landelijke lijn.

Lees meer

De andere maatregelen van het college zijn:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden