Geslaagd weekend voor Budoschool Kai Sei

De nieuwe 1e dangraadhouders
De nieuwe 1e dangraadhouders
Foto: Stichting Budo Kai Sei

Voor Budoschool Kai Sei stond afgelopen weekend in het teken van examens. Zaterdag 24 juni jl. vonden de centrale danexamens van district Zuid-Nederland van de Judo Bond Nederland (JBN) plaats. En zondag 25 juni jl. vonden bij Kai Sei de halfjaarlijkse judo en karate examens plaats. Twee spannende dagen dus! Het feit dat (bijna) alle kandidaten een hogere graad hebben behaald, maakten het in z’n geheel tot een zeer geslaagd weekend.

Afgelopen zaterdag 24 juni jl. waren in Spijkenisse de officiële centrale danexamens van district Zuid-Nederland van de Judo Bond Nederland. Danexamen bij één van de zeven districten is dé mogelijkheid voor judoka om een felbegeerde (hogere) dangraad te behalen. Voor Budoschool Kai Sei gingen Kim van der Mark en Jelle van Polanen op voor het 1e danexamen. Het judo danexamen bestaat uit een tiental onderdelen: worpen vanuit stand, worpen vanuit beweging, offerworpen, offerworpen vanuit beweging, houdgrepen, verwurgingen, armklemmen, overnames vanuit een worp, houdgreep en verwurging, combinaties van worpen en beenvegen gevolgd door worp en worpen doorgezet naar houdgreep of armklem.

Na een intensieve trainingsperiode legden Kim en Jelle een zeer goed examen af. Hierdoor konden de Kai Sei judoka na afloop van het examen, naast een aantekening in het paspoort, het diploma en de felbegeerde zwarte band in ontvangst nemen. Voor het eerst in het 23-jarig bestaan van Kai Sei gingen eigen judoka op voor het danexamen, een unieke gebeurtenis! Het totaal aantal judo dangraadhouders bij Kai Sei komt hiermee op vijf, waarvan twee uit eigen opleiding.

De geslaagde karateka van blok 3

En afgelopen zondag, 25 juni jl., waren de halfjaarlijkse examens bij Budoschool Kai Sei. Het was een spannende, maar bovenal bijzondere, gezellige en fijne dag! Een groot aantal van uiteindelijk 66 kandidaten gingen op voor een hogere graad. Het was een uitdagend programma door de twee budodisciplines, het aantal kandidaten en de samenstelling daarvan. In totaal hebben 29 judoka en 37 karateka deelgenomen aan de halfjaarlijkse examens, waarvan ook een aantal I-/Para-karateka. Zij hebben laten zien dat er bij Kai Sei niet gekeken wordt naar de beperkingen, maar juist naar de mogelijkheden…Kai Sei No Limits!

Bij het judo deden 29 kandidaten examen. Geslaagd voor de gele slip op witte band is Dennis Kraakman. De groene slip op witte band was er voor Jake van Rutten en Caleb Scheffers. Voor de blauwe slip op witte band zijn geslaagd: Ishana Budhu Lall, Dinant van Es en Ryan Kruithof Kremer. Geslaagd voor de bruine slip op witte band is: Jazlynn Breukers. Voor de gele band, 5e kyu, zijn geslaagd: Rishaan Baurai, Stella Davids, Levi Donkervoort, Aeron Moseman en Bram van Riet. De oranje slip op gele band was er voor: Shaquille Budhu Lall, Milan Tijssen en Vincento de Vries. Geslaagd voor de groene slip op gele band zijn: Adam Cam, Kaylee van Diggelen en Daan van Riet. Justin-Dean Vonk is geslaagd voor de bruine slip op gele band. Voor de oranje band, 4e kyu, zijn geslaagd: Arthur Meijer en Stijn van Willigen. Geslaagd voor de groene slip op oranje band is: Anson Faber. De blauwe slip op oranje band was er voor Quintino de Vries. En tenslotte de groene band, 3e kyu, was er voor: Sadjied Gafoer, Amy Korebrits, Ryan Leunissen, Mathijs de Ruiter en Joël Scheffers.

De geslaagde judoka

Bij het karate zijn de I-/para-karateka meegenomen in het reguliere examen. Geslaagd voor gele band, 8e kyu, zijn: Féline van Achteren (J), Siem van Achteren (J), Bo van Es (J), Joël Hakvoort, Michiel Jansen (J), Alex de Lange (J), Faraaz Rahimbaks (J), Mia Rambhajan (J) en Ivar Walboom (I). Voor oranje band, 7e kyu, zijn geslaagd: Eylem Beijer (J), Levy Donkervoort (J), Max Engelaan (I), Rajeev Lalé (I), Ren-Zhi le Large (I), Jaya Rambhajan (J), Lars van der Valk (J) en Jade Wiersma (J). Geslaagd voor groene band, 6e kyu: Hala Alnasif (J), Hussin Alnasif (J), Mustafa Alnasif (J), Sara van Dijk (J), Kirsten van Proosdij, Warcha Ramasis en Luciana van Moll (J). Voor groen-blauwe band zijn geslaagd: Deacen van den Bulk en Björn de Rijck. Joep Boender en Justin Lippe zijn geslaagd voor eerste blauwe band, 5e kyu. Geslaagd voor tweede blauwe band, 4e kyu, zijn: Merve Ekici en Jens de Rijck (J). Voor eerste bruine band, 3e kyu, zijn geslaagd: Marlies Kraaijenbrink (I), Stan Mulder (J) en Shivani Rambhajan (J). En tenslotte geslaagd voor de tweede bruine band, 2e kyu, zijn: Cindy Chi (J), Noah Tran Van (I), Ruben Werner (J) en Stijn Werner (J).

De geslaagde karateka van blok 1 en 2

Direct na het bekendmaken van de uitslagen werden de nieuwe behaalde graden uitgereikt en kregen de geslaagde kandidaten ook een aantekening in het karatepaspoort van de Karate-do Bond Nederland (KBN) en het judopaspoort van de Judo Bond Nederland (JBN) en een officieel bondsdiploma. Budoschool Kai Sei kan terugkijken op een geweldige en zeer geslaagde examendag en kijkt met veel plezier uit naar de volgende! Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, I-/para-karate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

De nieuwe 1e dangraadhouders
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen