Goud, zilver en brons voor Kai Sei op WK I-Karate

Nederlandse delegatie met Noah, Iske en Elise

Zondag 18 juni jl. was het 5th Open Inclusive Karate World Championship. Een uniek karate kampioenschap, gebaseerd op de methodiek van I-Karate Global, voor karateka met ASS, een auditieve beperking, een verstandelijke beperking, een visuele beperking en/of fysieke beperking (handmatige of elektrische rolstoel afhankelijk). De organisatie van het kampioenschap was in handen van I-Karate Global. Het unieke mondiale evenement was internationaal sterk bezet, met bijna 150 deelnemers uit elf landen, waarmee deze vijfde editie een groot succes was.

Kai Sei karateka Iske Hagedorn, Elise Reedijk en Noah Tran Van hebben, samen met vijf landgenoten, Nederland vertegenwoordigd en gestreden voor een plek op het erepodium. En hoe!

Iske kwam uit in twee categorieën, waarin ze kata Jion liet zien. In haar eigen categorie 501 Wheelchair Male/Female behaalde ze de 3e plaats en daarmee de bronzen medaille. In de categorie Pairs 601+ Female +19 nam Iske het op samen met buddy Elise. Met in totaal acht pairs was dit een sterke en goed bezette poule. Iske en Elise beten het spits af en zetten een sterke kata neer. Lange tijd stonden ze met het hoogste puntentotaal bovenaan. Uiteindelijk kreeg een pair uit België nét iets meer punten, waarmee Iske en Elise 2e en dus Vice-Wereldkampioen werden. Met de prijsuitreiking kregen ze de mooie zilveren medailles omgehangen.

Noah kwam uit in drie categorieën en wat heeft hij het goed gedaan! in zijn eigen categorie ASD 101 Male 12-18 werd hij met kata Chinto 2e en daarmee ook Vice-Wereldkampioen. Een geweldige prestatie voor de 12-jarige Noah in een zware poule met elf deelnemers! Trots nam hij zijn zilveren medaille in ontvangst. Met buddy Max behaalde Noah in de categorie Pairs 601+ Male/Female -19 óók de 2e plaats. Deze poule telde maar liefst zestien pairs en was daardoor verdeeld in poule A en B. Noah en Max liepen een sterke kata Kushanku en kwamen met het hoogste puntentotaal als winnaar uit poule B, waarna zij het in de finale mochten opnemen tegen de winnaar uit poule A. In de eindstrijd om de wereldtitel moesten ze hun meerdere erkennen in de Belgische tegenstanders. Hiermee werden Noah en Max Vice-Wereldkampioen en ontvingen ze met de prijsuitreiking de mooie zilveren medailles. De derde categorie waar Noah in uitkwam was de categorie Teams, maar daarover later in dit bericht meer.

Elise zelf kwam uit in drie categorieën en was daarnaast óók nog buddy. In haar eigen categorie 201 Intellectual Impairment Female ging Elise met veel zin en zelfvertrouwen de mat op. Ze zette een sterke kata Kushanku neer, waarvoor ze van de scheidsrechters de hoogste punten kreeg. In deze poule met negen deelnemers werd Elise 1e en dus Wereldkampioen, een fantastisch resultaat! Vol trots ontving zij haar gouden medaille. In de categorie Pairs 601+ Male/Female -19 behaalde Elise met buddy Max de 3e plaats. Een grote poule met zestien pairs, die verdeeld was in poule A en B. Elise en Max startten als eersten in poule A en liepen een nette kata Kushanku. Lange tijd stonden ze met het hoogste puntentotaal bovenaan, totdat een Belgisch pair daar nét boven kwam. Elise en Max kwamen als 2e uit poule A en mochten het in de B-finale opnemen tegen de nummer 2 uit poule B. Deze strijd werd een Nederlands onderonsje, welke Elise en Max naar zich toe trokken en daarmee de bronzen medaille pakten. In de categorie Pairs 601+ Female +19 werden Iske en Elise, die als buddy fungeerde, met een sterke kata Jion 2e en dus Vice-Wereldkampioen. Een mooie zilveren medaille erbij voor Elise. En ten slotte, als allerlaatste onderdeel van het toernooi en aan het einde van de dag, was de categorie Teams 701+. In een zeer sterk deelnemersveld met maar liefst tien teams ging het Nederlands team met Elise, Noah en Sven als zevende de wedstrijdvloer op. Ze liepen een strakke kata Chinto, welke door de scheidsrechters met hoge punten werd beloond, het hoogste puntentotaal tot dat moment. Het was spannend tot het eind, de teams waren erg aan elkaar gewaagd. Het werd het klapstuk van het toernooi…Elise, Noah en Sven bleven bovenaan staan en werden uiteindelijk met 0.1 punt verschil Wereldkampioen! De prachtige gouden medailles waren voor het Nederlandse drietal.

Budoschool Kai Sei is ontzettend trots op Iske, Elise en Noah en feliciteert hen met deze geweldige prestatie op dit Wereld Kampioenschap I-Karate. Met dit toernooi kwam er een eind aan het wedstrijdseizoen, wat een fantastische afsluiting! Kai Sei, haar trainers, coaches, leerlingen en ouders kunnen terugkijken op een mooi en succesvol jaar vol ontwikkeling; veel geleerd, genoten en een geweldige ervaring rijker! Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, I-/Para-Karate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.