Meiden groep 5/6 basisschool Da Vinci Zoetermeer schrijven schoolvoetbal geschiedenis

Foto: Basisschool Da Vinci Zoetermeer

Op 23 juni 2023 was het zover: de meiden van Da Vinci 5/6 stonden in de Landelijke Finale van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi. Al een geweldige prestatie door als eerste schoolvoetbalteam van basisschool Da Vinci in de Landelijke schoolvoetbal finale op de KNVB camopus te Zeist mee te spelen.

De spanning van dit tot op de puntjes perfect georganiseerde grote toernooi met camera ploegen van NOS en SBS6 was duidelijk van invloed en Da Vinci verloor de eerste wedstrijd na een 2-0 voorsprong met 2-4 van de Willibrordschool uit Stadskanaal. Na een peptalk van hun coach Frank stonden de meiden in de 2e wedstrijd vol moed en positiviteit tegenover basisschool De Droomspiegel uit Almere met coach ex international Jermain Lens, deze spannende wedstrijd won Da Vinci met 2-1. Na deze winst hadden de meiden een lange pauze op deze warme dag, tijdens de pauze stonden de meiden bij de enige echte Oranje Leeuwinnen langs de lijn om naar hun training te kijken. Onze toppers stonden vooraan om te genieten van het voetbalspel van de Oranje Leeuwinnen. Bij het uitdelen van handtekeningen en nemen van foto’s hebben de talenten van Da Vinci zich geprofileerd als de toekomstige collega’s van o.a. Jacky Groenen, Lieke Martens, Esmee Brugts enz.

Na de pauze volgde de wedstrijd tegen basisschool Admiraal/Krommeweg uit Hendrik Ido Ambacht en met een overtuigende 3-0 hadden zij de winst in hun sportbroekzak. De eerste plek kwam nu wel erg dichtbij (een gelijkspel zou voldoende zijn) en de meiden van Da Vinci konden niet wachten. De laatste wedstrijd speelden ze tegen CBS De Eltheto uit Vriezenveen. Ondanks de uitmuntende en krachtige inzet bleek de vermoeidheid toch erg mee te spelen en verloren de meiden door een mooi afstandsschot met 1-0. Na het laatste fluitsignaal bleek dit de winnende goal te zijn voor onze tegenstander die daarmee op de 1ste plaats eindigden. De teleurstelling en het verdriet van de Da Vinci-speelsters werd versterkt door het treurige nieuws dat zij met het verliezen van de laatste wedstrijd geen 2e, maar door 1 doelpunt verschil met de Willibrordschool zijn de Da Vinci meiden 3e geëindigd. Gelukkig stonden de trotse ouders en andere supporters klaar om de uitgeputte speelsters op te vangen. Hierdoor konden de Da Vinci-voetbalsters alsnog lachend en vol trots en blijdschap op het erepodium hun mooie beker en KNVB artikelen in ontvangst nemen.

Met een 3e plaats van de in totaal 186 teams op het Landelijke KNVB Schoolvoetbaltoernooi Nederland heeft het Da Vinci-meidenteam van groep 5/6 geschiedenis geschreven. 1ste van Zoetermeer, 1ste in de Regio Zuid Holland, 1ste van het District West II en 3e van heel Nederland.

De strijd van de afgelopen weken heeft een prachtige beleving opgeleverd en alle meiden hebben deze unieke ervaring die niemand van ze af kan nemen. Trots en voldaan hebben de speelsters én de coach een welverdiend applaus ontvangen. Op school zijn ze ook als helden onthaald met muziek, een rode loper, erehaag en een mooi applaus van alle klasgenoten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen