Mooie resultaten op de Diamond Cup door Dojo Hokori Meiyo

Foto: Debby Roelofswaert

Zaterdag trok Dojo Hokori Meiyo met een deel van zijn vechters naar Antwerpen voor het 2 jaarlijkse toernooi de Diamond Cup. Er deden bijna 150 karateka’s uit 19 landen mee. Behalve vechters waren er 3 coaches en 2 scheidsrechters van Dojo Hokori Meiyo aanwezig.

Cathelijne was als eerste aan de beurt zij liet een sterk gevecht zien, maar haar Roemeense tegenstandster wist te scoren waardoor de winst naar de tegenstandster ging. Amber gaf haar Zwitserse tegenstandster harde technieken, maar helaas mocht dit niet tot de winst leiden.

Daan moest in zijn poule 2 keer de mat op. De eerste partij won hij met mooie technieken van een Duitse tegenstander. Ook in het tweede gevecht liet hij sterke technieken zien, maar ging de winst naar de tegenstander. Hij mocht de tweede plaats in ontvangst nemen.

Ook Senna ging 2x de mat op en wist beide partijen tegen een Belg en Nederlander naar zich toe te trekken. Dit betekende dat hij op de eerste plaats mocht plaatsnemen.

Het gevecht van Maureen tegen een Belgische wist ze goed de overhand te nemen en de winst viel vroegtijdig haar kant op. Haar tweede gevecht tegen een bekende tegenstandster uit Nederland wist ze niet goed haar spel te laten zien en verloor deze. Ze haalde de tweede plaats.

Vandaag heeft Dojo Hokori Meiyo ook 2 volwassen vechters bij zich. Nikolaos trof een Spaanse tegenstander, samen lieten zij harde technieken zien, maar de winst ging niet naar Nikolaos.

Een zeer ervaren Engelse vechtster was de tegenstandster van Shannon. Het gevecht ging gelijk op, met mooie technieken, welke niet tot punten leiden door goede verdedigingen. Het kwam dus aan op beslissing van de scheidsrechters en deze ging niet naar Shannon. Wel mocht zij nog vechten om de 3e en 4e plaats. Helaas kon ook zij dit gevecht tegen een bekende Nederlandse niet naar haar hand zetten en mocht ze net niet plaatsnemen op het podium.

Het was weer een mooie dag waar veel ervaring is opgedaan door het team. Deze ervaringen hebben inzichten gegeven waar de komende zomer (vakantie) maanden op kunnen worden getraind, zodat het nieuwe seizoen weer voor mooie resultaten kan gaan zorgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen