Playground Meerzicht in Zoetermeer feestelijk heropend

Foto: Gerard van Warmerdam / Gemeente Zoetermeer

De Krajicek Playground Meerzicht in Zoetermeer is vernieuwd. Het sportveld in Meerzicht is uitgekozen als één van tien Playgrounds door heel Nederland die worden opgeknapt. Wethouder Ingeborg Ter Laak (Wijkwethouder Meerzicht) en Wim de Jong (Krajicek Foundation) openden de
Playground vandaag samen met de buurt.

Wijkbewoners konden zelf meedenken over het nieuwe ontwerp voor de Playground. Het bestaande sportveld is nu volledig opgeknapt en uitgebreid met een freerunning parcours en een 3×3 basketbalveld. Door de nieuwe, in hoogte verstelbare baskets is het sportveld door nog meer Zoetermeerders te gebruiken. Een sportieve ontmoetingsplek voor de buurt De renovatie werd mogelijk doordat de gemeente met succes een plan indiende voor het project The Outdoor Generation van de Krajicek Foundation. Wethouder Ter Laak (Wijkwethouder Meerzicht): “De renovatie van de Playground past heel goed bij de wijkontwikkeling voor Meerzicht. De Playground biedt niet alleen sportieve uitdagingen, maar is ook een plek voor mensen uit de wijk om elkaar te ontmoeten. Voor kinderen en jongeren, maar ook voor hun ouders. Meerzicht heeft hier nog jaren plezier van.”

Voor en door de buurt

De Krajicek Foundation wil zoveel mogelijk kinderen in beweging brengen op de Playgrounds. “Wij geloven echt in de kracht van de buurt. Je moet het samen doen. Daarom bieden wij jongeren ook de kans om zich te ontwikkelen tot rolmodel. In ruil voor een studiebeurs organiseren zij iedere week gratis activiteiten voor kinderen uit de buurt”, zegt Wim de Jong, regiomanager van de Krajicek Foundation. “Het is een fantastisch mooie plek geworden en ik nodig dan ook alle buurtbewoners uit om eens een kijkje te komen nemen en lekker mee te sporten en bewegen!”

Feestelijke opening

Tijdens de feestelijke opening konden buurtbewoners de nieuwe Playground meteen uitproberen. Parkour Disciplines verzorgde een clinic freerunnen en Basketbal met Impact gaf een clinic 3×3 basketbal. SportCity sloot de middag af met een bootcamples.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen