Team Jumbo-Visma Academy organiseert fietsclinic

Foto: Team Jumbo-Visma Academy

Op 8 en 9 januari is Team Jumbo-Visma Academy aanwezig op het Oranje Nassau College Parkdreef in Zoetermeer. Leerlingen van de middelbare school kunnen tijdens een fietsclinic op Tacx-trainers kennismaken met de wielersport.

Ook de regionale wielerverenigingen Restore Cycling Team en LRTV Swift zijn van de partij en faciliteren een vervolgaanbod. Zo kunnen geïnteresseerde deelnemers vrijblijvend een lidmaatschap bij een vereniging uitproberen. Op deze manier werken de clubs en Team Jumbo-Visma Academy samen met als doel meer jongeren op de fiets te krijgen.

Team Jumbo-Visma Academy wil met clinic op Oranje Nassau College Parkdreef meer jongeren op de fiets krijgen

Team Jumbo-Visma heeft in het voorjaar van 2019 Team Jumbo-Visma Academy opgericht. Het initiatief begint bij de basis: jongeren in contact brengen met de wielersport. Hiervoor worden onder meer clinics georganiseerd op scholen in het voortgezet onderwijs. Er zijn steeds minder licentiehouders in de categorie nieuwelingen en junioren (15 tot en met 18 jarigen). Daar wil Team Jumbo-Visma Academy verandering in brengen. Daarnaast wordt samen met een aantal verenigingen een werkwijze ontwikkeld om het functioneren van wielerverenigingen in het algemeen naar een hoger niveau te brengen. De Academy omvat ook een Development Team, een opleidingsploeg voor talenten in de beloftencategorie tot 23 jaar.

  • Datum 8 & 9 januari 2020
  • Tijd 09.25 – 15.20 uur (8 & 9 januari)
  • Locatie ONC Parkdreef
  • Parkdreef 282
  • 2724 EZ Zoetermeer

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden