Succesvol NK voor Kai Sei

Afgelopen zondag, 12 januari jl., werd door Kai Sei karateka gestreden op de officiële NK Senioren & Teams en de NK I-Karate 2020 van de Karate-do Bond Nederland te Apeldoorn.

Dit nationale kata en kumite kampioenschap van de KBN telde dit jaar ruim 200 deelnemers en 32 clubs uit heel Nederland.

In de ochtend werden alle individuele senior categorie뮠gedraaid, waarin Kai Sei’er Sarah Hagenaar uit kwam in de categorie kumite dames +68 kilo. Door afwezigheid van haar tegenstandster in de eerste ronde, schoof Sarah een ronde verder en door naar de halve finale. Deze wedstrijd verloor zij in de laatste seconde nipt van de latere kampioene, waardoor Sarah zich kon gaan opmaken voor de herkansing. De directe strijd om het brons, de B-finale, wist ze naar zich toe te trekken met een mooie derde plaats als resultaat! Daarna stonden de teamwedstrijden op het programma.

Bij teamwedstrijden wordt de wedstrijd per karateka individueel gevochten, waarbij de winst of het verlies uiteindelijk de uitslag geeft in een ”best of three”. Wissal el Boudakhani, Sarah Hagenaar en Mex Onderwater waren uitgeleend aan een collega club.

Kai Sei sloot de dag af met de NK I-Karate, waaraan karateka met een beperking konden deelnemen. Er zijn prachtige resultaten behaald en er was een 100% score in Apeldoorn, want de zeven Kai Sei No Limits deelnemers behaalden allemaal een plek op het erepodium. In de categorie ASS U12 werd Joost van der Ham tweede en Noah Tran Van Nederlands Kampioen. Micha묠Moerman behaalde in de categorie visueel beperkt de tweede plaats. In de categorie wheeler open werd Iske Hagedorn Nederlands Kampioen. En in de categorie verstandelijk beperkt open werd Jesse de Ruiter derde, behaalde Marlies Kraaijenbrink de tweede plaats en de hoogste plek op het erepodium was voor Elise Reedijk, zij werd Nederlands Kampioen.

Met acht podiumplaatsen (driemaal goud, driemaal zilver en tweemaal brons) en een derde plek in het medaille klassement mag Kai Sei spreken van een succesvol kampioenschap.

Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, para-karate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl. One Team, One Dream!