Derby SVO tegen FC Zoetermeer

Fabian Roelofs (FCZ) probeert te ontkomen aan de defensie van SV Oosterheem

In de enige echte derby die Zoetermeer nog rijk is, wist SVO de wedstrijd bij FC Zoetermeer in een 2-1 overwinning om te zetten. En wat een heerlijke wedstrijd was het…

De wedstrijd had alles in zich wat bij een derby verwacht mag worden. Gezelligheid langs de lijn. Elkaar een een beetje sarren. Sfeer! En dan ook nog eens een wedstrijd die pas om 16.30 uur begon, onder kunstlicht, kou en wat regen. Tsja, dat zijn andere ingrediĆ«nten dan een zogenaamde “zomeravond-potje”. En dat hadden de voetballers goed begrepen.

Toeschouwers boeien

90 minuten lang wisten beide ploegen de toeschouwers te boeien. FC Zoetermeer had het betere spel maar het was SVO dat een 0-2 voorsprong wist te nemen door doelpunten van Fabio van Hek (wat een inzet) en Timothy van Leeuwen. SVO had voor rust de wedstijd af kunnen maken, kreeg levensgrote kansen, maar het was FCZ dat door een doelpunt terugkwam in de wedstrijd. 1-2 bij rust.

Inzet en kaarten

In de tweede helft gebeurde van alles. Inzet, op de grens, net over de grens, en ruim over de grens. Een rode kaart, gele kaarten, emotie op het veld en langs de lijn en overtredingen die zwaarder bestraft hadden kunnen worden. Meest merkwaardige was wellicht dat er niet meer gescoord werd waardoor SVO de uitwedstrijd met een 1-2 overwinning afsloot.

Er gebeurde dus heel veel. En dat is lekker omdat dit nu eenmaal hoort bij een derby. We kijken nu al uit naar de thuiswedstrijd tegen FC Zoetermeer die we natuurlijk heel veel succes wensen in het vervolg van de competitie.