Zoetermeer genomineerd voor Fietsstad 2018

Foto: Redactie Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer is een van de kanshebbers op de titel van Fietsstad 2018. Dat heeft de Fietsersbond vandaag bekend gemaakt. De Fietsersbond Zoetermeer is tevreden over de topklassering. “De gemeente Zoetermeer doet veel voor fietsers, en dat wordt zeker gewaardeerd.”

Etten-Leur, Houten, Veenendaal, Winterswijk en Zoetermeer voeren een lijst aan met vrijwel alle gemeenten in Nederland, samengesteld naar aanleiding van een publieksenquête die ruim 45.000 keer is ingevuld. Deze enquête is aangevuld met objectieve data over de infrastructuur en stedelijke dichtheid. Omdat de verschillen in de top 5 klein zijn, heeft de jury nu het laatste woord. Op 16 januari 2018 maakt de Fietsersbond de winnaar bekend.

De aanhouder wint

Zoetermeer deed in 2011 en 2014 mee met de verkiezing van Fietsstad, maar wist nooit de nominatieronde te bereiken. Volgens Theo Hebing van de Fietsersbond Zoetermeer is dit een kwestie van de spreekwoordelijke aanhouder die wint. “Zoetermeer doet het over de hele linie goed, en wordt steeds beter. Daar feliciteren wij de gemeente mee.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen