CDA Zoetermeer pleit voor versnelde uitvoering van woonzorgvisie

Portret van Veronique Frinkel
Portret van Veronique Frinkel
Foto: CDA Zoetermeer

Het CDA Zoetermeer wil dat het college vaart zet achter de uitvoering van het woonzorgvisie. Dat is een plan om te zorgen dat er genoeg goede woningen en zorg zijn voor ouderen en andere mensen die dat nodig hebben in Zoetermeer. De woonzorgvisie is al in 2021 goedgekeurd door de gemeenteraad, maar het is nog steeds niet duidelijk hoe het uitgevoerd gaat worden. Dat moet in een actieplan staan, de zogenaamde uitvoeringsagenda. Daarin staat wat de gemeente gaat doen, wanneer en met wie, om het woonzorgplan waar te maken.

Het CDA Zoetermeer vindt dat het actieplan te lang op zich laat wachten. “We wachten nu al drie jaar op een actieplan,“ vertelt Frinking. “Volgens het college wordt de vertraging veroorzaakt door personeelswisselingen bij de gemeente. Maar dat vinden wij geen goede reden. We kunnen niet langer stilzitten en toekijken terwijl de realisatie van de woonzorgvisie op de lange baan wordt geschoven. Zoetermeer heeft dringend behoefte aan geschikte woonzorgvoorzieningen, en de vertraging is onacceptabel. Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze inwoners toegang hebben tot de zorg en huisvesting die ze nodig hebben. Wij willen het actieplan uiterlijk voor juni 2024 klaar hebben, zodat er sneller actie kan worden ondernomen.”

Motie CDA Zoetermeer

Het CDA Zoetermeer dient maandag tijdens het Najaarsdebat een motie in die dit moet regelen. “We moeten snel handelen om ervoor te zorgen dat de inwoners van Zoetermeer de zorg en woonruimte krijgen die ze verdienen. Het welzijn van onze gemeenschap staat op het spel, en we zullen ons blijven inzetten om dit te waarborgen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen