CDA Zoetermeer wil bewegingsarmoede aanpakken met beweegmakelaar

Foto: pixabay.com

Als het aan het CDA Zoetermeer ligt, krijgt Zoetermeer binnenkort een beweegmakelaar. De beweegmakelaar moet Zoetermeerders gaan adviseren en begeleiden bij het kiezen van een sport of activiteit die bij hen past. In de raadsvergadering van 6 november zal het CDA Zoetermeer in een motie voorstellen actie te ondernemen in de strijd tegen bewegingsarmoede.

Bewegen is goed voor de gezondheid, het welzijn en de sociale contacten van de inwoners van Zoetermeer. Daarom pleit het CDA Zoetermeer voor de aanstelling van een beweegmakelaar. “De beweegmakelaar zal Zoetermeerders adviseren en begeleiden bij het vinden van een passende sport of activiteit,” aldus commissielid Charlotte Hensen. “Het voorstel is onderdeel van het bredere thema ‘Gezond ouder worden begint met bewegen,’ dat de positieve effecten van beweging op de gezondheid, de zorgkosten en de eenzaamheid onderstreept.”

Genieten van sporten

“Het CDA Zoetermeer wil dat iedereen in Zoetermeer kan genieten van sporten en bewegen, ongeacht leeftijd, achtergrond of beperking,” zegt CDA-commissielid Charlotte Hensen. “De beweegmakelaar gaat samenwerken met andere organisaties die mensen stimuleren om te bewegen, zoals de combinatiefunctionaris, de sociaal makelaar ouderen en de Pilot Powerful Aging. Zo willen we ervoor zorgen dat elke Zoetermeerder een kans krijgt om in beweging te komen en gezond ouder te worden.”

Onderzoek

Als de motie wordt aangenomen, gaat het college van burgemeester en wethouders onderzoeken hoe de functie van beweegmakelaar binnen het welzijnsbeleid kan worden ingepast. Commissielid Charlotte Hensen benadrukt de noodzaak van deze stap en stelt dat het van essentieel belang is dat de gemeenschap bewust wordt van de waarde van beweging voor de gezondheid en het welzijn. “Dit is een belangrijk initiatief in de richting van een gezondere en actievere samenleving voor alle Zoetermeerders.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen