Het CDA Zoetermeer wil meer betrokkenheid Raad bij jeugdzorg in Zoetermeer

Foto: David Weekenstro

De jeugdzorg in Zoetermeer kampt met een tekort van ongeveer 10 miljoen euro, dat nog steeds niet is opgelost. Het CDA Zoetermeer vindt dat de gemeenteraad meer betrokken moet worden bij dit probleem. “Het tekort van ongeveer 10 miljoen euro is een probleem dat we niet kunnen negeren,” zegt CDA Raadslid Weekenstroo. “Het is essentieel dat de gemeenteraad actief betrokken is bij het vinden van oplossingen.”

Het CDA Zoetermeer zal tijdens de raadsvergadering op 6 november 2023 een motie indienen die oproept tot het organiseren van ronde tafelgesprek t waarbij de raad in gesprek gaat met alle betrokken partijen in de jeugdzorg. “We willen dat iedereen die betrokken is bij de jeugdzorg, van zorgaanbieders tot ouders en jongeren, de kans krijgt om hun stem te laten horen,” legt Weekenstroo uit. Weekenstroo benadrukt ook het belang van openheid naar de inwoners van Zoetermeer. “Iedereen moet uiteraard de kans hebben om de gesprekken te volgen, zodat ze op de hoogte zijn van de situatie, de dilemma’s, de zorgen en de kansen binnen de jeugdzorg.”

Inspiratie

Het CDA haalt inspiratie uit een succesvol rondetafelgesprek over de ziekenhuiszorg dat eerder dit jaar plaatsvond. “Dat gesprek toonde aan hoe waardevol het kan zijn om openlijk te discussiëren over complexe kwesties,” zegt Weekenstroo. “We hopen dat we door meer openheid te creëren over de jeugdzorg, er meer begrip en draagvlak ontstaat voor mogelijke oplossingen.”

Beter begrip

Het CDA roept het college van burgemeester en wethouders op om samen met de griffie en een tijdelijke werkgroep van raads- en/of commissieleden invulling te geven aan het rondetafelgesprek over de jeugdzorg. “We moeten dit gesprek zo snel mogelijk laten plaatsvinden,” benadrukt Weekenstroo. “Elke vertraging in het aanpakken van het tekort binnen de jeugdzorg is een vertraging te veel.” Het CDA hoopt dat deze aanpak zal leiden tot een beter begrip van de problemen binnen de jeugdzorg en uiteindelijk tot effectieve oplossingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen