CDA Zoetermeer wil rolmodellen inzetten voor jongeren

Foto: David Weekenstro

CDA Zoetermeer wil rolmodellen inzetten voor jongeren om problemen met jongerengroepen in de stad aan te pakken. Rolmodellen zijn mensen die anderen inspireren door hun gedrag, prestaties of succes. “Rolmodellen kunnen een positieve invloed hebben op jongeren. Dit is vooral het geval bij jongeren die mogelijk in aanraking komen met justitie,” aldus CDA-raadslid David Weekenstroo. “Rolmodellen laten zien hoe ze bepaalde uitdagingen hebben overwonnen. Ze tonen ook hoe ze hun doelen hebben bereikt. Bovendien inspireren ze door de manier waarop ze leven en zich gedragen.” Het CDA Zoetermeer zal op maandag 6 november tijdens het najaarsdebat een motie indienen om rolmodellen te gaan gebruiken.

Het CDA-raadslid David Weekenstroo benadrukte de kracht van rolmodellen en verklaarde: “Het CDA Zoetermeer gelooft sterk in de positieve impact die rolmodellen kunnen hebben op onze jongeren. We willen dat het College van Burgemeester en Wethouders samen met Buurtwerk en experts uit het veld onderzoekt welke rolmodellen de gemeente kan inzetten om deze cruciale rol te vervullen. Ook willen we verenigingen stimuleren om soortgelijke projecten op te zetten, zoals het succesvolle City Streetball 079-initiatief van basketbalvereniging Zoebas.

Invloed

Weekenstroo voegde eraan toe: “Rolmodellen kunnen veel invloed hebben op hoe jongeren over zichzelf denken, wat ze willen bereiken en hoe ze zich gedragen. Ze kunnen jongeren helpen om te zien wat ze kunnen en om goede keuzes te maken voor hun toekomst. Daarom is het belangrijk dat we investeren in het vinden en ondersteunen van goede rolmodellen voor onze jongeren.”
Het CDA Zoetermeer is optimistisch over de positieve veranderingen die deze strategie in de stad kan brengen. Ze hopen dat het de jongeren van Zoetermeer een beter toekomstperspectief biedt en bijdraagt aan een veiliger en leefbaarder Zoetermeer voor iedereen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen