PVV: “Inbrekers bijna vrij spel in Zoetermeer”

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat de politie al jaren niet haar eigen doelstellingen haalt inzake woninginbraken, aangezien de afgelopen vier jaar het ophelderingspercentage, dat telkens rond de 10 procent lag, niet werd gerealiseerd.

PVV Zoetermeer vindt dit een bedroevend laag percentage, maar de fractie stelt dat het in de gemeente Zoetermeer zelfs nog slechter is gesteld. Van de 765 woninginbraken die de afgelopen drie jaar zijn geregistreerd, zijn maar 65 opgehelderd, wat resulteert in een ophelderingspercentage van maar 8,5%.

De PVV maakt zich grote zorgen over het dramatische ophelderingspercentage. Ondanks dat de politie haar uiterste best doet om met tekortschietende middelen woninginbraken en vele andere misdrijven aan te pakken, lijkt het leeuwendeel van de criminelen die zich met genoemde vorm van criminaliteit bezighouden gewoon de dans te ontspringen. Tevens hebben woninginbraken een desastreuze en ontwrichtende impact op de slachtoffers, wat bijkomend kan resulteren in sociaal-economische problematiek wat gemeentelijk beleid vergt.

Voor de PVV is de maat vol, onze politie moet zo spoedig mogelijk de middelen krijgen die zij nodig heeft om haar werk goed uit te kunnen voeren.

Lees meer over misdaad in Zoetermeer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden