D66 wil het ziekenhuis versterken zonder parkeerproblemen

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

D66 wil zo snel mogelijk de uitbreiding van het ziekenhuis realiseren. Daarom vindt de fractie het belangrijk dat de parkeerproblemen in de wijk snel worden aangepakt.

“De komst van een nieuw Orthopedisch centrum is van belang voor de toekomst van ons ziekenhuis. Het biedt extra en betere zorg voor alle Zoetermeerders ”, geeft D66 raadslid Willem Bos aan, “daarom willen wij dat al die parkeerproblemen voor de omwonenden nu eens echt goed opgelost worden.”

Uitbreiding ziekenhuis

De gemeenteraad moet binnenkort besluiten over de uitbreiding van het ziekenhuis met een nieuw Orthopedisch centrum. Omwonenden vrezen, zo bleek op een informatieavond, voor nog meer parkeerproblemen in hun wijk waar de parkeerdruk al jaren te hoog is. De D66 fractie heeft zich al eerder sterk gemaakt om de parkeeroverlast in de Aidaschouw vanwege werknemers van Teleperformance op te lossen.

Geen overlast in de woonwijk

“Bij het ziekenhuis parkeren het personeel en de bezoekers ook hun auto teveel in de woonwijk met alle overlast,“ zo legt D66 raadslid Robert Schaafsma uit, “dat moet anders. Je kan denken aan het Rijswijkse parkeersysteem zodat het niet mogelijk is langer dan enkele uren per dag te parkeren voor mensen die er niet wonen. Doordraaien van schijven heeft dan geen zin.” Samen met de omwonenden, zo vindt de D66 fractie, moet het College van B&W vóór de komst van Orthopedisch centrum de problemen nu aanpakken én voor de toekomst hebben opgelost.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen