Koningsdag 2016: een opgeruimd evenement

Zoetermeer
Zoetermeer
Foto: Redactie Zoetermeer

De Oranjestichting Zoetermeer zet zich ook dit jaar weer in om een bruisende Koningsdag te organiseren. Naast alle feestelijke activiteiten is er ook weer een vrijmarkt waar Zoetermeerders hun spullen kunnen verkopen. Dit jaar hebben de Oranjestichting en de gemeente de handen ineen geslagen voor een zwerfafvalvrij evenement. Zo kunnen deelnemers aan de vrijmarkt hun niet-verkochte spullen inleveren op twee locaties: bij de Vlamingstraat en op de Markt.

Afval scheiden

Tijdens Koningsdag krijgen deelnemers aan de vrijmarkt de mogelijkheid om zoveel mogelijk afval te scheiden. Bij het bruggetje van de Vlamingstraat (bij het voormalige gebouw van de Kwik Fit) en bij de fietsenstalling op de Markt staat een milieueiland om het afval te scheiden in plastic/blik/drankkartons (PBD), kleine elektronische apparaten, papier en kleding en schoeisel.  Langs de looproute staan minicontainers voor PBD en restafval. Bij het slot van de vrijmarkt om 16.00 uur staat er bij het milieueiland bij de fietsenstalling van de Markt ook nog een wagen van Primaspeelgoed waar deelnemers van de vrijmarkt goed speelgoed kunnen inleveren. Horecaondernemers zorgen zelf voor containers en de afvoer van afval.

Koning en koningin in afvalkleding

De Afvalbutlers en vrijwilligers in kleding van zwerfafval lopen rond op Koningsdag en vragen op een ludieke manier aandacht voor de zwerfafvalproblematiek en afvalscheiding. Ook kunnen bezoekers van de vrijmarkt op de foto als koning en koningin in afvalkleding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen