CDA brengt taart bij heropening koffiesoos Floriadepark

Foto: PR CDA Zoetermeer

Het CDA meldt in een persbericht dat dankzij de inspanningen van de CDA-gemeenteraadsfractie de koffiesoos in het paviljoen aan het Morapad in het Floriadepark voor sluiting is behoed. De soos werd donderdagmorgen 21 april feestelijk heropend.

Koffiesoos

De koffiesoos in de wijk Rokkeveen is een initiatief van de Zoetermeerse Mia Dittmar. Zij zag haar moeder langzaam vereenzamen en bedacht een koffieochtend voor buurtgewoners. Al twee jaar lang komen zo’n 25 ouderen uit de Houtbuurt bijeen voor ontmoeting en een praatje. Afgelopen winter moest de soos opeens uit het paviljoen vertrekken op last van de gemeente. Een alternatief was niet voorhanden.

Zelfredzaamheid

CDA-fractievoorzitter Ingeborg ter Laak: ‘De koffiesoos is een voorbeeld van zelfredzaamheid – ouderen die elkaar opzoeken om vereenzaming te voorkomen. Als dergelijke initiatieven bij de gemeente aankloppen, dan moet je die omarmen en steunen. Vandaar dat ik de wethouder over de sluiting heb benaderd. Het CDA gelooft in initiatieven vanuit de mensen zelf: dat verdient een CDA-taart. En de blijdschap van de bezoekers om elkaar weer te zien zegt alles.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen