Familie van den Dobbelsteen blogt: Opgeruimde tienerkamer

Foto: Freddy Blommers

Mijn dochter heeft haar kamer opgeruimd. Dat vinden wij fijn, het gebeurt niet zo vaak en sowieso pas na veel aandringen. Alles in haar tempo, gemiddeld duurt zo’n proces een week of 3.

Opgeruimde tienerkamer

Afgelopen weekend was er dan een flinke vuilniszak met werkelijk van alles dat zij in haar kamer had verzameld en blijkbaar niet meer nodig had. Haar normbesef had haar ingegeven de inhoud te scheiden en zo bleef er een gewicht van twee kilo over dat wij bij het gewicht van ons restafval van de week moesten optellen.

Wethouder Paalvast en Manon van den Dobbelsteen ondertekenen de intentieverklaring
Manon van den Dobbelsteen naast wethouder Paalvast

 

Ook nu haar maatschappelijke stage is afgerond is zij nog actief in het straatbeeld, zij het bescheiden. Als zij met vrienden buiten ‘hangt’ zorgt zij ervoor, onopvallend, dat de scene opgeruimd is als de groep het toneel verlaten heeft. Niet al haar vrienden delen haar passie voor een opgeruimde omgeving, helaas.

Mobieltjes in de la

De opdracht: ‘Hoeveel gebruikte mobiele telefoons kan jij verzamelen?’ bracht in ons gezin drie mobiele telefoons op tafel, waarvan er in elk geval één het echt niet meer doet. Hm, die gaan we toch maar eens inleveren, voor noodgevallen zijn ze in elk geval nooit gebruikt.

2,5 kilo

Het was even knutselen om het restafval uit de kamer van mij dochter apart te wegen. Voor het eerst hebben wij dan ook het weegapparaat gebruikt dat wij tijdens de informatieavond in maart hebben gekregen. Die neemt namelijk geen gewicht onder een kilo waar. Door de opruimactie van mijn dochter zaten wij daar deze week ruim boven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen