Waterlelie timmert erop los

Foto: Linda Galle

In de kleutergroepen van IKC de Waterlelie wordt de komende tijd aan houtbewerking gedaan. De kleuters timmeren er lustig op los.

Op de vraag aan de ouders of zij misschien restjes hout hadden werd positief gereageerd. Heel toevallig was de papa van een kleuter een tuinhuisje aan het plaatsen waarbij hout overbleef. Een andere ouder had veiligheidshelmen die de kleuters mogen gebruiken! De school zorgde voor hamers en spijkers in diverse maten.

De kinderen konden niet wachten! Ze stonden te popelen om te beginnen! Met helm op als een echte timmerman of timmervrouw gingen ze aan de slag. Er werden al snel vliegtuigen gemaakt en autootjes. Allerlei materialen konden uit het atelier worden gepakt. De leerkracht gaf instructie over hoe om te gaan met het gereedschap. Er werd ook uitgelegd hoe je uitmeet welke lengte spijker je nodig hebt.

Timmeren is best moeilijk. Het oefent de motoriek en oog-hand coördinatie. De juf moest soms even iets vasthouden. Niemand heeft gelukkig met de hamer op zijn duim geslagen.

Gefocust op hamer en spijker waren de kinderen bezig! Op de vraag of er meer hout nodig is? Ja, graag! De kinderen zijn nog lang niet uit getimmerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen