Wijkwethouder terug de wijk in

Foto: Zoetermeer Vooruit

Tijdens de commissievergadering gisteravond gaf de fractie van Zoetermeer Vooruit de wijkwethouder weer terug de wijk in te willen.

In een reactie op het een onderzoeksrapport naar wijkgericht werken geeft het college aan dat er geen toegevoegde waarde is om beter zichtbaar en bereikbaar te zijn in de wijk omdat er meerdere malen een rondgang door de wijken wordt gemaakt. Maar er wordt geen invulling meer gegeven aan de wijkspreekuren van de wethouders. De enig openbare bijeenkomst voor inwoners van een wijk die nog gehouden wordt is de veiligheidsavond die, volgens Juliette Meurs-Troch (fractievoorzitter), nog eenmaal per jaar (en dan soms zelfs per cluster van wijken) gehouden wordt. Dat is dus duidelijk minder dan voorheen. En bij de tweemaandelijkse rondgang door de wijk zijn zelfs raadsleden niet welkom, laat staan dat inwoners daarbij de gelegenheid gegeven wordt om met hun wijkwethouder in gesprek te gaan.

“Wij vinden het belangrijk dat de wethouders de wijken in gaan en dat ze gewoon hun wijkspreekuur weer gaan invullen. Als er geen mensen langskomen op het spreekuur kan het geen kwaad om met de medewerkers op de wijkposten het gesprek aan te gaan om van hen te horen wat er speelt in de wijk en waar zij als medewerkers tegenaan lopen. Het is dus nooit verloren tijd wat ons betreft.” aldus Juliette Meurs.

Het antwoord van één van de wethouders dat ze regelmatig in de wijk lopen en dat ze daardoor goed benaderbaar zijn vindt Zoetermeer Vooruit niet te vergelijken. De inwoners zullen een wethouder niet snel zo maar aanschieten als ze er eentje “in het wild” zien lopen. Het is heel anders als mensen weten dat er op die en die dag, op dat en dat tijdstip een wethouder aanwezig is waar ze het gesprek mee aan kunnen gaan en waar ze hun problemen of ideeën neer kunnen leggen. Zoetermeer Vooruit blijft van mening dat de wethouders terug de wijk in moeten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen