Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam brengt werkbezoek aan Zoetermeer

Burgemeester Aboutaleb in gesprek met raads en commissieleden Zoetermeer
Burgemeester Aboutaleb in gesprek met raads en commissieleden Zoetermeer
Foto: Gemeente Zoetermeer

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam bracht maandag 18 december 2023 een werkbezoek aan de gemeente Zoetermeer. Burgemeester Bezuijen heette de burgemeester van Rotterdam welkom. Samen brachten zij een bezoek aan de Dutch Innovation Factory en Club Entree. Het werkbezoek werd afgesloten met een gesprek met de Zoetermeerse raads- en commissieleden over onder andere de samenwerking binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Burgemeester Bezuijen: ‘Ik kijk terug op een boeiend en inspirerend werkbezoek, waar wij burgemeester Aboutaleb een aantal ontwikkelingen binnen Zoetermeer hebben laten zien en we het gesprek met elkaar voerden over de raakvlakken die er zijn tussen Rotterdam en Zoetermeer. Waar kunnen de twee steden elkaar versterken en op welke gebieden of thema’s kan dit? Daarover hebben wij van gedachten gewisseld.’

Dutch Innovation Factory

In de Dutch Innovation Factory (DIF) werken studenten samen met bedrijven en instellingen aan innovaties rond onder meer cybersecurity, smart mobility, eHealth en big data.

Burgemeester Bezuijen ontvangt burgemeester Aboutaleb in DIF

Tijdens het bezoek aan DIF en het Experimenteerhuis lieten studenten prototypes zien van verschillende (zorg)innovaties, zoals een Virtual Reality bril voor personen met beginnende dementie en een zorgtechnologie die personen helpt met het aantrekken van steunkousen.

Burgemeester Aboutaleb en burgemeester Bezuijen met studenten DIF

Gebiedsontwikkeling Entree

Het gezelschap bezocht daarna het gebied waar de nieuwe stadswijk van Zoetermeer ontwikkeld wordt, Entree. In Club Entree is naast de maquette van deze nieuwe wijk ook de stadsmaquette van Zoetermeer te zien. Hier werd gesproken over de ontwikkelingen in Zoetermeer en de uitdagingen die Zoetermeer als NewTown heeft.

Burgemeester Bezuijen_wethouder Iedema_burgemeester Aboutaleb bij de stadsmaquette van Zoetermeer

Gesprek raads- en commissieleden

Het bezoek van de Rotterdamse burgemeester aan Zoetermeer werd afgesloten met een gesprek met Zoetermeerse raads- en commissieleden.

Burgemeester Aboutaleb in gesprek met raads en commissieleden Zoetermeer
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen