Statushouders in NH Hotel Zoetermeer

Foto: Redactie Zoetermeer (nieuws.nl)

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente Zoetermeer gevraagd om 69 statushouders, die nu in een opvanglocatie wachten op een woning in Zoetermeer, tijdelijk te huisvesten in het NH Hotel Zoetermeer aan de Danny Kayelaan 20. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week besloten het belangrijk te vinden om medewerking te verlenen aan dit verzoek van het COA.

Aanleiding voor het verzoek van het COA is het feit dat de opvanglocaties voor vluchtelingen in Nederland vol zijn. De situatie in Ter Apel is schrijnend.

Taakstelling

De gemeente Zoetermeer heeft in 2023 een taakstelling gekregen van de overheid om 276 statushouders te huisvesten in Zoetermeer. Zoetermeer voldoet momenteel nog niet aan deze taakstelling. Voor het einde van dit jaar zouden nog 69 statushouders een woning moeten krijgen. Om de drukte bij de opvanglocaties te verlichten, wordt deze groep binnenkort tijdelijk gehuisvest in het NH Hotel, in afwachting van een woning in onze stad.

Een deel van de groep van 69 statushouders verblijft nu al in de noodopvang in de gevangenis in Zoetermeer. Anderen verblijven in opvanglocaties verspreid over het land.

Nadere informatie

Op www.zoetermeer.nl/opvangstatushouders vindt u de actuele informatie en antwoorden op veelgestelde vragen. De gemeente informeert bewoners en ondernemers in het gebied rond het NH Hotel nader over de komst van de statushouders.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen