Open dagen Stadhuis-Forum groot succes

Foto: Gemeente Zoetermeer

Vrijdag 26 en zaterdag 27 januari was het een drukte van belang tijdens de open dagen van het vernieuwde Stadhuis-Forum. Meer dan 10.000 inwoners bezochten het gerenoveerde gebouw.

Daar werden ze ontvangen door ruim 150 vrijwilligers. ‘De sfeer zat er goed in. Zoetermeerders zijn trots op hun Stadhuis-Forum’, vertelt wethouder Taco Kuiper.

Na anderhalf jaar (ver)bouwen was het zover: de deuren van het nieuwe Stadhuis-Forum gingen open. In dit moderne en duurzame gebouw (energielabel A) werken de gemeente, Bibliotheek Zoetermeer en tientallen plaatselijke organisaties samen. Tijdens de twee feestelijke open dagen konden alle Zoetermeerders een voorproefje krijgen van wat het Stadhuis-Forum te bieden heeft. Bezoekers lieten zich rondleiden, volgden workshops, bezochten een voorleesontbijt of een fictieve huwelijksvoltrekking en proefden van de koffie, thee en het gebak.

Drukbezochte festiviteiten

Wethouder Taco Kuiper en Joke Mos, directeur/bestuurder van Bibliotheek Zoetermeer, zorgden voor een knallende start van de eerste open dag. Zij presenteerden een timelapse waarin de renovatie van het gebouw versneld wordt getoond. De onthulling van het kunstwerk ‘De Ontmoeting’ en de rondleidingen rondom de kunst in het Stadhuis-Forum trokken veel aandacht. Met de nieuwe augmented reality-app kwamen de kunstwerken ook tot leven, wat voor veel verrassing zorgde. Daarna opende burgemeester Aptroot de expositie 100 jaar kiesrecht. Ook Joke Mos was onder de indruk van de overweldigende belangstelling. ‘Het is ontzettend fijn om te zien dat zoveel Zoetermeerders met vol enthousiasme het gebouw verkennen.’

Rondleidingen populair

Tijdens de tweede open dag ging het feest vrolijk door. Dit keer verzorgden het CKC en partners onder begeleiding van rapper D Chesron een opening vol zang, dans en muziek. Ook op de tweede dag waren de rondleidingen populair. Duizenden inwoners en 250 ondernemers grepen de kans om het gebouw te bekijken en onder andere de kamer van de burgemeester te bezoeken. ‘De twee open dagen waren echt een feest. Alles liep gesmeerd en we kregen zoveel mooie reacties van onze inwoners’, aldus burgemeester Aptroot.

Wilt u meer weten over het Stadhuis en het Forum? Of de timelapse bekijken waarin u in sneltreinvaart kunt zien hoe het gebouw gerenoveerd is? Kijk dan op www.zoetermeer.nl/stadhuis en op www.forumzoetermeer.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen