Dobbegebied wordt Centraal Park van Zoetermeer

Wethouder Robin Paalvast
Wethouder Robin Paalvast
Foto: Persfoto Gemeente Zoetermeer

Het Dobbegebied wordt het Centraal Park van de stad, met volop ruimte voor ontspanning en vermaak op en rond het water. Groen, fijne zit- en speelplekken, grote en kleine evenementen en activiteiten zorgen er voor ontspanning en vermaak. Het college omarmt daarmee de resultaten van een intensief samenspraaktraject dat door een brede werkgroep is opgesteld. Het gebied rond de Dobbe fungeert momenteel voornamelijk als doorgangsgebied. De vele mogelijkheden van deze groene waterrijke plek middenin de stad worden nu niet optimaal benut. De nieuwe visie brengt hierin verbetering.

In samenwerking maakten Terra Art Projects, het CKC, Floravontuur, Storytellers, Stadsmuseum, Bibliotheek, ondernemers, eigenaren, bewoners, kunstenaars en de gemeente de visie voor het gebied. Wethouder Robin Paalvast (cultuur & evenementen) is erg blij met hun inzet en alle reacties van Zoetermeerders: “Deze visie voor een Centraal Park in de binnenstad van Zoetermeer biedt een goede basis om het gesprek aan te gaan over de invulling van dit bijzondere gebied tussen Dorpsstraat en Stadshart.”

Centraal Park

Het Centraal Park wordt ingebed in de omgeving en moet beter zichtbaar zijn vanuit het Stadshart. Er komen logische en aantrekkelijke routes voor fietsers, wandelaars en mindervaliden. Daarnaast wordt samen met evenementenorganisaties onderzocht aan welke eisen het ontwerp moet voldoen om de bestaande en toekomstige (grote) evenementen te laten plaatsvinden op de Markt en het Dobbe-eiland. Het college stelt voor dat de Markt de primaire evenementenlocatie blijft. Rond het ontwerp wordt vervolgens opnieuw samenspraak met bewoners en organisaties georganiseerd.

Zeven deelgebieden

Het Centraal Park bestaat uit zeven deelgebieden: Dorpsstraat-West, Nicolaasplein, Dobbe-eiland & Dobbepark, Marktplein/ Zuidwaarts, Marseillepad, Park Palenstein en Vuurtorenplein.

Innovatieve aanpak van gebiedsontwikkeling

De gemeente wil de realisatie van het Centraal Park anders aanpakken dan tot nu toe gebruikelijk is. Fysieke ingrepen worden gecombineerd met activiteiten en evenementen die voor bruis in het gebied zorgen. Tegelijkertijd wordt een organisatiestructuur opgezet om de gebiedsontwikkeling te ondersteunen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen