4x goud en 1x zilver voor Zoetermeerse Unitics

Elvin Gerritsen, Jordy Meijer, Nicky Gerritsen, Rayan Laghmich en Glenn Leggedoor
Elvin Gerritsen, Jordy Meijer, Nicky Gerritsen, Rayan Laghmich en Glenn Leggedoor
Foto: Unitics

Zondag 2 juli jl. vond in Purmerend de 5de Open Waterland Karate Championships Kumite plaats. Met 300 deelnemers van 28 clubs een groot karate toernooi te noemen, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland en georganiseerd door karateclub Sambonsports.

Goud goud goud goud

De Zoetermeerse karateka’s Elvin Gerritsen (GOUD), Jordy Meijer (GOUD), Nicky Gerritsen (ZILVER), Rayan Laghmich (GOUD) en Glenn Leggedoor (GOUD) van de Karate Academy Unity99 te Rotterdam, wisten afgelopen zondag het karateseizoen geheel in stijl af te sluiten!

Het voortouw

Rayan Laghmich nam het voortouw. Hij wist van zijn wedstrijden weer een mooi spektakel te maken en trakteerde één ieder op een fraai schouwspel. Rayan won al zijn partijen en nam voor het 3e jaar op rij het GOUD mee naar huis. Glenn Leggedoor betrad als tweede het toneel. Glenn kwam volledig uit zijn schulp en voelde zich volkomen één met de mat! Hij maakten zijn tegenstanders duidelijk dat dit vandaag zijn territorium was en vocht als een leeuw. Alle partijen gewonnen en GOUD voor Glenn!

Zilver

Nicky Gerritsen was als volgende aan de beurt. In een vrij pittige poule waar Nicky als nét 16 jarige nog maar voor de tweede keer in deelneemt, wist zij zich weer goed staande te houden. Op één nipt verloren wedstrijd na, wist zij alle overige partijen wel met winst naar haar toe te trekken! ZILVER voor Nicky!

Comeback

Elvin Gerritsen maakten na een tussenstop van een aantal jaren, dit weekend zijn comeback in kumite. Na een periode van hard trainen voelde hij zich klaar om de strijd op de mat weer aan te gaan. En met succes want Elvin was oppermachtig in zijn poule en versloeg, op reusachtige wijze, de ene na de andere tegenstander. GOUD voor Elvin!

Elvin Gerritsen, Jordy Meijer, Nicky Gerritsen, Rayan Laghmich en Glenn Leggedoor

Zelfvertrouwen

Jordy Meijer mocht als laatste van dit vijftal zijn kunsten laten zien. Jordy zit lekker in zijn vel en dat vertaalde zich uitstekend op de mat! Vol zelfvertrouwen en goede moed ging hij de strijd aan. Op spectaculaire wijze en door solide karate wist hij alle partijen met winst naar zich toe te trekken. GOUD voor Jordy!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen