Groenfestival bij kunstgarage Franx

Foto: pixabay.com

Betreed een betoverende wereld van groen tijdens het Franx’ Groenfestival. Dit evenement sluit perfect aan bij de inspirerende botanisch geïnspireerde expositie ‘Gelaagd Groen’. Of je nu een liefhebber bent van groen, een kunstliefhebber of gewoon op zoek bent naar gezelligheid en lekkers; het Groenfestival is zeker een bezoek waard. Je bent van harte welkom op zaterdag 17 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Franx is te vinden aan de Vlamingstraat 1-3 te Zoetermeer.

Kunstenaars Carien Vugts, Menno Hiele en Anna J. van Stuijvenberg, die momenteel exposeren in Franx, zijn tijdens het Groenfestival aanwezig om hun mooie werken toe te lichten. Of je nu al hebt genoten van hun prachtige expositie of deze nog moet ontdekken, op deze dag zijn zij er helemaal voor jou en nemen je mee op een unieke reis door hun werk. Ze delen de diepere betekenissen en verhalen achter hun kunstwerken en laten je de expositie op een geheel nieuwe manier ervaren.

Ontmoet ook kan je deze dag fotograaf Henri Blommers ontmoeten, wiens meesterlijke foto’s momenteel prijken aan de muren bij Kiki’s kunstcafé. Neem de tijd om zijn kunstwerken te bewonderen en laat je meevoeren door de verhalen die hij te vertellen heeft.

Activiteiten op het terras

Els van der Giessen en Martine van Oosterom, leden van de Vereniging van Botanische Kunstenaars Nederland, zijn aanwezig en verzorgen een boeiende demonstratie botanisch tekenen. Ook bieden zij prachtige wenskaarten te koop aan. Laat je betoveren door de schoonheid van botanische kunst. Loop mee met een van de vier stoepplantjes wandelingen onder leiding van botanisch tekenaar Hanneke Jelles en ontdek wat het spotten van stoepplantjes zo leuk maakt. Laat je inspireren en leer meer over deze verborgen groene juweeltjes.

In de vrolijke kraam van Tuingezel vind je toffe planten en kunstzinnige vogelhuisjes. Duik in de wereld van planten en vogels en ontdek unieke creaties die je tuin of balkon zullen opfleuren.

Buurttuin Zoete Aarde verwent je in hun kraam met heerlijke lekkernijen uit hun groene paradijs: zelfgemaakte jam en chutney, mooie wolproducten van hun schaapjes, wilde bloemenboeketten en prachtig keramiek. Ontdek de smaken en geuren van de natuur en neem iets moois en lekkers mee voor jezelf of om cadeau te doen aan een ander.

Plantenzaadjes ruilen

De Makerswinkel van Franx heeft speciaal voor deze gelegenheid een ‘botanische’ selectie samengesteld. Ontdek bloesemsiropen, prachtige schrijfwaren en andere unieke creaties die je groene hart sneller laten kloppen. Laat je verrassen door de diversiteit en creativiteit van de makers. Je kan hier ook plantenzaadjes ruilen. Neem plantenzaadjes mee en wissel ze uit met andere gepassioneerde tuinliefhebbers! Deel je liefde voor groen en breid je eigen collectie uit.

Verfrissende ijsthee met kruiden

Het festival is een uitstekende gelegenheid om te genieten van heerlijke gerechten en drankjes, bereid met verse en lokale ingrediënten. Het kunstcafé Kiki schenkt zelfgemaakte verfrissende ijsthee met verse kruiden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen