Kunstproject tegen Eenzaamheid

Wethouder ter Laak
Wethouder ter Laak
Foto: Gemeente Zoetermeer

In december 2021 streken elf kunstenaars neer in Zoetermeerse wijken. Hun doel? Het thema eenzaamheid ter sprake te brengen en er samen met bewoners over van gedachten te wisselen.

Ze zetten daarvoor de meest uiteenlopende kunst en middelen in: fotografie, slaapliedjes, een Facebookgroep, een ijsbeer, een beeld, een aanplakzuil vol tekeningen, een koor, verfsporen, een brief van Anna Blaman, gedichten en verhalen. Zo ontstonden er mooie gesprekken en inzichten met de wijkbewoners.

Kunstinterventies in wijken

Begin februari presenteerden alle kunstenaars hun bevindingen over de projecten bij CKC & partners. Samen met de bezoekers gingen de kunstenaars in gesprek over het thema eenzaamheid in relatie tot kunst met Wethouder Ingeborg ter Laak, wethouder Zorg en Welzijn.

‘Een van de deelnemers maakte zo’n mooie opmerking, die ik niet snel zal vergeten. Zij zei: ‘’De weg naar de ander is kleiner dan gedacht.’’ En dat is natuurlijk ook zo. Naar elkaar om blijven kijken is zo ontzettend belangrijk. Met een klein gebaar, zoals het door kunst met elkaar het gesprek aan gaan, kun je voor iemand net dat verschil maken.’

Lees hier meer over dit project.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen