Carolijn Visser te gast in het Forum

Foto: Bibliotheek Zoetermeer

Op donderdag 28 maart is schrijfster Carolijn Visser te gast in het Forum. Carolijn is o.a. bekend van haar boeken waarin vrouwen zich, vaak in het buitenland, onder moeilijke omstandigheden staande weten te houden.

Zoals Ida, uit “Argentijnse avonden” en Selma uit het gelijknamige boek. Hiervoor reisde ze de hele wereld over. Voor twee van haar boeken ontving ze prijzen. Speciaal voor de Boekenweek (23 t/m 31 maart) met het thema ‘de moeder, de vrouw’ vertelt zij over haar reizen en de rol van de vrouwen in haar boeken. Met boekverkoop en signeersessie. De lezing start om 20.00 uur in het Forum, de hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer. Kaarten € 10,00 (leden) en € 12.50 (niet leden) zijn online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl.

De uit Middelburg afkomstige Carolijn Visser reisde voor haar boeken over de hele wereld en schreef al vroeg over haar ervaringen in dag- en weekbladen. Voor Argentijnse avonden ontving zij in 2013 de Bob den Uylprijs en voor Selma de Libris Geschiedenisprijs in 2017.

Tijdens de Boekenweek 2019 vieren we “de moeder en de vrouw”

De titel van het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff De moeder de vrouw is dit jaar inspiratiebron voor het thema van de Boekenweek. Van 23 maart tot en met 31 maart vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder: hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Ook in Bibliotheek Zoetermeer besteden we aandacht aan de Boekenweek met displays. De hele maand maart zijn er diverse activiteiten in het kader van emancipatie. Bekijk de lijst met activiteiten op www.bibliotheek-zoetermeer.nl/actueel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen