Ebony Ensemble XS bij TERRA

J
J
Foto: Terra Arts Projects / Richard Jetten

Op zondag 31 maart zal het Ebony Ensemble XS voor de tweede maal optreden bij Terra Art Projects in de Dorpsstraat. In 2019 gaat het ensemble een bijzondere samenwerking aan met TERRA door onder de noemer ‘Ebony Ensemble XS’, een aantal galerieconcerten te geven.

De optredens bestaan uit een wisselende samenstelling van muzikanten. Op 31 maart bestaat het ensemble uit Tirza Leenman (fluit), Sylvain Dessane (altviool) en Sophie van Dijk (harp). Er worden werken gespeeld van Debussy, Saint-Saëns en Ibert.

Het Enbony Ensemble

Je kent het Ebony Ensemble misschien wel van een van hun concerten in het Stadstheater. Het Ebony Ensemble speelt muziek van Brahms tot Berio, in bezettingen van kamermuziek tot groot ensemble en regelmatig in samenwerking met solisten. Als ‘Symfonieorkest in ensemblebezetting’ speelt het Ebony eigen arrangementen van meesterwerken uit het orkestrepertoire.
Dirigent Michel Havenith: “Ik ben er trots op om samen met een groep geweldige musici nog steeds bezoekers te kunnen verrassen en te laten genieten van bijzondere muziekwerken. Samen willen wij u ervan overtuigen dat het Ebony Ensemble een bijzondere plaats inneemt en meer dan de moeite waard is om te beluisteren!”

Terra Art Projects

Op dit moment is de expositie ’S Y N A P S Z’ te zien bij TERRA van Els van Egeraat en Gerard Huisintveld. Els is van het poëtische en Gerard van het spektakel. Tijdens de expositie S Y N A P S Z geven zij elkaar de ruimte voor expressie. Een speelse, boeiende mix is het resultaat.

Volgend jaar zal TERRA transformeren in Franx en verhuizen naar een grotere locatie aan de Vlamingstraat, met meer ruimte voor exposities, werkplaatsen en bijzondere horeca. Dit jaar worden er diverse experimenten gedaan, waarbij wordt gekeken welke activiteiten kansrijk zijn op de nieuwe locatie. Muziekoptredens, zoals die van het Ebony, zijn een onderdeel van dit experiment

Praktische informatie

  • Datum: zondag 31 maart
  • Locatie: Dorpsstraat 12, 2712AK Zoetermeer
  • Tijd: 14.15 (het optreden duurt ca. 45 minuten aaneengesloten)
  • Reserveren is optioneel. Om zeker te zijn van een plek, kun je toegangskaarten (€10,-) reserveren bij Monique ([email protected])
  • Vol = vol. Betalen kan voorafgaand aan het optreden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen