Roos blogt: Goede afvalverdeling

Foto: Freddy Blommers

We hebben inmiddels een goede afvalverdeling in huis en ook duidelijke afspraken over het weg brengen. Mijn dochter rijd 1x per week na haar krantenwijk het oud papier weg en zoon lief moet 1x per week het plastic naar de afvalbak aan het eind van de straat brengen. De overige keren neem ik het mee in de auto ( lekker groen toch J) en breng ik het zelf weg.

DSC_4112

Nog steeds vragen we ons af waar we sommige producten moeten laten. Maar op de site van de challenge staat een handige lijst. Kaaskorstjes dus net als waxinelichthoudertjes in de restafval dus.

Kleine zak restafval

De restafval deze week was 2,9 kilo! Dat is dus zo’n klein zakje:

DSC_4058

De zakken waar het plastic in gaat is echt een heel stuk groter en beslaat zeker meer dan helft van mijn afval. In de challenge ging het deze keer over hoeveel verpakking je per dag open maakt. Het helpt in ons gezin dat wij voornamelijk vers eten. Kilo’s groenten en fruit gaan er hierdoorheen en die weeg ik gewoon los bij de Natuurwinkel en verzamel ik in een krat. 1 keer in de 2 weken bestel ik mijn groenten en fruit bij een groenten collectief  de Groene Wij. Met dit collectief koop je met elkaar  rechtstreeks biologische (en biologisch dynamische) groente en fruit van eigen bodem van de boer en verdelen we deze onder elkaar.

Verpakkingen

Geen enkel zakje plastic komt daaraan te pas en ook de papieren zakjes spaar ik hiermee uit. De kinderen nemen geen voorverpakte koeken of sapjes mee naar school. In de challenge werden er in totaal 4153 verpakkingen geopend, met een gemiddeld aantal van 8 verpakkingen per huishouden per dag . De paasdagen zorgden bij veel deelnemers voor extra verpakkingen, dus het gemiddelde is wellicht iets hoger dan in een week zonder feestdagen. Deze keer zat ik ook op het gemiddelde van 8 en merkte ik dat er in het weekend meer plastic verpakkingen open gingen als doordeweeks.

Deze week

Deze week gaat de challenge op zoek naar de beste tip om afval te voorkomen. Dan weet je gelijk wat je volgende week in de blog kan verwachten. DE TIP misschien wel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen