Piëzo, STERK Sports en SVO Buytenpark winnaars van ‘Breng Zoetermeer in beweging’

27 sep , 14:11 Sport
foto sportakkoord 1
Piëzo, STERK Sports en SVO Buytenpark hebben de beste ideeën gepresenteerd om nog meer Zoetermeerders in beweging te krijgen. ‘Breng Zoetermeer in beweging’ is een initiatief van het Lokaal Sportakkoord. Sportaanbieders, verenigingen en andere organisaties konden hun idee pitchen en zo kans maken op een prijs, bestaande uit een stimuleringsbijdrage tot €5000,- om hun idee te realiseren en een uitgebreid PR-pakket om het idee te promoten.
"Sport is meer dan alleen bewegen," aldus Linda van Etten, Coördinator Zoetermeers Sportakkoord. "Het draagt bij aan saamhorigheid, persoonlijke ontwikkeling en plezier. Iedereen moet de kans krijgen om te bewegen en te genieten van sport. Daarom hebben wij organisaties uitgenodigd om met een goed idee te komen en de inwoners van Zoetermeer nóg meer in beweging te krijgen."

De beste ideeën

Op donderdag 26 september mochten negen genomineerden hun verhaal pitchen aan een jury bestaande uit Dini Bouwmeester van Tennis- en Padelvereniging Seghwaert (TPVS) en Gabriëlle Bosman, Patricia van den Kieboom en Debbie Schriemer van de afdeling Sport en Vrije Tijd van de gemeente Zoetermeer. De jury heeft drie gelukkige winnaars aangewezen. Deze drie ideeën zijn sterk gericht op het in beweging brengen van inwoners die nu nog niet actief aan het sporten of bewegen zijn.
Wethouder Ronald Weerwag (sport) mocht de prijzen uitreiken: "Ik ben onder de indruk van deze mooie initiatieven waarmee we nog meer Zoetermeerders in beweging kunnen krijgen. Sport verbindt ons, inspireert ons en draagt bij aan een gezonde levensstijl. Hiermee zetten we weer een mooie stap richting een actieve en betrokken gemeenschap!"

Sportakkoord Zoetermeer

Sport en bewegen zijn essentieel voor een gezonde en verbonden samenleving. Met het Zoetermeerse Sportakkoord wil de Regiegroep, bestaande uit vertegenwoordigers van onderwijs, zorg, sport en de gemeente Zoetermeer, de kracht van sport optimaal benutten en nieuwe initiatieven ondersteunen die bijdragen aan de fysieke en mentale gezondheid van de inwoners van Zoetermeer. Het Sportakkoord richt zich op het stimuleren van sport- en beweeg deelname onder alle Zoetermeerders, ongeacht leeftijd, achtergrond of sportervaring. Door nieuwe ideeën en projecten in de opstartfase te ondersteunen, biedt het akkoord ruimte voor creativiteit en innovatie binnen de lokale sport- en beweeg wereld.