Chapeaubeeldje voor echtpaar Neijssel

27 sep , 14:14 Nieuws
uitreiking chapeaubeeldje echtpaar neijssel
Voor het bedenken én oprichten van het Maja Anjohuis – een inloophuis voor mensen met kanker of mensen die kanker hebben gehad - ontving het echtpaar Neijssel een Chapeaubeeldje. Het beeldje werd woensdag 25 september 2024 uitgereikt door burgemeester Michel Bezuijen.
Maja en Henk Neijssel richtten het Maja Anjohuis in november 2022 op. Het idee hiervoor ontstond toen mevrouw Neijssel zelf ziek werd. In Zoetermeer was nog geen gelegenheid waar (ex-) kankerpatiënten elkaar konden ontmoeten en ervaringen konden delen. Met haar man Henk aan haar zijde, startte zij daarom het Kankerpatiënten Inloophuis Zoetermeer. Inmiddels heeft het inloophuis de vorm van een stichting gekregen met de naam Maja Anjohuis. Maja en Henk zijn de gastvrouw en -heer van het inloophuis. Aan de Nathaliegang 79 in het pand van InZet in Zoetermeer organiseren zij, samen met vele vrijwilligers, creatieve workshops, informatieve bijeenkomsten en inloopochtenden voor lotgenoten.

Over het Chapeaubeeldje

Het Chapeaubeeldje is een gemeentelijke onderscheiding voor inwoners die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor Zoetermeer en haar inwoners.