Kai Sei karateka Elise wint bronzen medaille op EK

Elise
Elise

Van woensdag 8 t/m zondag 12 mei 2024 vonden de Europese Kampioenschappen Karate Senioren & Para-Karate 2024 plaats in Zadar/Kroatië. De organisatie van deze officiële Europese Kampioenschappen was in handen van de Europese Karate Federatie (EKF), welke valt onder de Wereld Karate Federatie (WKF). Dit continentale karate kampioenschap voor senioren karateka (kata individueel en teams en kumite individueel en teams) en para-karateka (kata) was internationaal sterk bezet. Met maar liefst 647 atleten uit 51 landen was deze 59e editie het grootste EK in de geschiedenis.

De Karate-do Bond Nederland (KBN) had dertien karateka geselecteerd voor deelname aan de EK om Nederland te vertegenwoordigen. Ook dit jaar behoorde Kai Sei karateka Elise Reedijk weer tot de Nederlandse delegatie! Op de EK 2023 in maart en de WK 2023 in oktober vorig jaar behaalde zij, als debutante, op beide eindtoernooien een historische bronzen medaille. Onder andere door deze resultaten maakte de jonge para-karateka wederom deel uit van de nationale selectie. En met succes, want Elise zette een prachtige prestatie neer door ook op dit EK een bronzen medaille te winnen.

Elise

Het Para-Karate kent de drie categorieën Blind/Visually Impaired Athletes (K10), Intellectually Impaired Athletes (K21 en K22) en Wheelchair Athletes (K30). De pas 18-jarige Elise kwam uit in de categorie Intellectually Impaired Female K21. Ze ging in haar poule met zes deelnemers uit vijf landen de strijd aan voor een plek op het erepodium. In de eerste ronde werd Elise met 38.4 punten, de op één na hoogste score, knap tweede in haar poule. Hierna volgde de wedstrijd om het brons, welke Elise met 38.6 punten won van Frankrijk. Na twee mooie kata nam Elise een bronzen medaille mee naar huis…een fantastisch resultaat in een sterk deelnemersveld! En voor de jonge karateka een prachtige prestatie op haar tweede Europese Kampioenschap! Aan de top komen is moeilijk, aan de top blijven nog moeilijker!

De KBN, Budoschool Kai Sei, haar trainers, coaches, ouders en het hele Nederlandse team kunnen terugkijken op een succesvolle deelname aan het EK Para-Karate; geleerd, genoten en een geweldige ervaring rijker! Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, I-/Para-Karate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.