Kai Sei karateka Elise naar EK Para-Karate 2024

Foto: Stichting Budo Kai Sei

Elise Reedijk van Budoschool Kai Sei is in februari 2024 geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Europese Kampioenschappen Para-Karate 2024 te Zadar/Kroatië. De EK Senioren & Para-Karate 2024 zijn van woensdag 8 t/m zondag 12 mei 2024. Elise zal uitkomen in de klasse Intellectually Impaired Female K21. Het betreffen de officiële Europese Kampioenschappen van de Europese Karate Federatie (EKF), welke valt onder de Wereld Karate Federatie (WKF). Elise zal deel uitmaken van het nationale team van dertien karateka vanuit de Karate-do Bond Nederland (KBN).

Het is Budoschool Kai Sei gelukt om, evenals vorig jaar in 2023, een karateka te laten uitzenden om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen Para-Karate! Daar is wel een intensief traject van veel trainen (karate en sport specifiek) en deelname aan toernooien aan vooraf gegaan. Dit alles resulteerde vorig jaar al in een deelname aan de Europese én Wereld Kampioenschappen Para-Karate, waar Elise geschiedenis schreef door op beide eindtoernooien een historische bronzen medaille te winnen!

De pas 18-jarige Elise traint nu zeven jaar karate bij Budoschool Kai Sei, is meervoudig Nederlands kampioene en is sinds begin 2023 lid van de nationale selectie kata U18/senioren. Elise zal in Kroatië verblijven met de Nederlandse delegatie en haar trainer/coach, tevens bondscoach Para-Karate, Madelon Janssen-Staat en haar moeder, Martine Reedijk-Vooys, die als Personal Assistent meegaat ter ondersteunende begeleiding.

Budoschool Kai Sei is zeer verheugd met de ontwikkeling van het Para-Karate in Nederland, iets waar ze zich al lange tijd voor in zet. Met veel trots en plezier kijkt ze uit naar de komende Europese Kampioenschappen! Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, I-/Para-Karate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen