Kai Sei karateka Elise Nederlands Kampioen

van links naar rechts: Kirsten, Dathan, Elise (Nederlands Kampioen), Bryan en Max
van links naar rechts: Kirsten, Dathan, Elise (Nederlands Kampioen), Bryan en Max
Foto: Stichting Budo Kai Sei

Een kleine selectie van elf Kai Sei karateka heeft afgelopen zaterdag 25 en zondag 26 november jl. gestreden op de officiële NK Karate & Para-Karate 2023 van de Karate-do Bond Nederland. Deze nationale kata en kumite kampioenschappen van de KBN, die plaatsvonden in het Landstede Sportcentrum in Zwolle, telden dit jaar ruim 500 deelnemers en 48 clubs uit heel Nederland. Het was een mooi en uitdagend toernooi; de NK is door de Karate-do Bond Nederland (enige NOC*NSF karatebond van Nederland) voor alle selecties aangemerkt als selectie- en meetmoment voor toetreding tot de nationale teams en mogelijke selectie EJK en WJK.

En voor de derde keer was de NK Para-Karate, waarbij karateka met een beperking (categorieën conform het WKF Para-Karate reglement) wederom konden deelnemen aan een officieel kampioenschap. De ontwikkeling om het Para-Karate in Nederland binnen de KBN een serieus platform te geven staat niet stil.

Met acht podiumplaatsen (eenmaal goud, driemaal zilver en viermaal brons) en een zestiende plek in het medaille klassement, mag Budoschool Kai Sei spreken van een succesvol kampioenschap. De NK Para-Karate droeg zeker bij aan het grandioze gevoel.

Hala Alnasif (meisjes U10 -28kg) strandde in de voorrondes. Ze kwam niet verder in het toernooi, maar ze stond er wél! Mustafa Alnasif (jongens U12 -33kg) kon door verlies van de latere finalist in de voorrondes naar de herkansing, wat hem een zevende plaats in de ranking opleverde. Eén Kai Sei’er bereikte in de bronzen (kleine) finale net niet het podium en dat voelt vaak extra zuur. Een eervolle vermelding is er voor Max Linnemann (jongens U18 -61 kg) die net naast het brons greep en een vijfde plaats in de ranking behaalde. Brons was er voor Bryan van Domburg (K21), Max Engelaan (K21), Stan Mulder (U14 +55kg) en Kimberley Zollner (dames senioren +68kg). Zilver werd behaald door Kirsten van Proosdij (K21), Dathan Ong (K22) en Kyanu Peschier (jongens U14 -40kg). De hoogste plek op het erepodium was er voor en Elise Reedijk (K21)…zij is Nederlands Kampioen.

van links naar rechts: Kirsten, Dathan, Elise (Nederlands Kampioen), Bryan en Max

Budoschool Kai Sei, haar karateka, coaches, scheidsrechters en ouders/supporters kunnen met trots terugkijken op een mooi en geslaagd weekend; geleerd, genoten en weer een ervaring rijker! Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, I-/para-karate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen