Benelux Group neemt initiatief tot kennisbank voor tafeltennisverenigingen

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Onlangs lanceerden tafeltennissers Ruud van Graafeiland en Patrick Bruijne een kennisbank voor tafeltennisverenigingen. Een mogelijkheid voor de beleidsmakers van clubs en organisaties om informatie te delen en te verkrijgen.

Meer dan ooit noodzakelijk nu er in de huidige fase van het Corona tijdperk nog altijd geen binnensport mogelijk is.

Ruud van Graafeiland die met zijn bedrijf Enjoy & Deploy de tafeltennissport de laatste 10 jaar steunde bij allerlei initiatieven heeft sinds een jaar een samenwerkingsverband met 3 andere bedrijven. Samen vormen ze de Benelux Group en zijn gespecialiseerd in het veilig beheren van informatie en documentoplossingen.

“Begin dit jaar hebben we de distributierechten verkregen van Open Bee, the Organic Software Company. Een software als een service oplossing om documenten veilig en eenvoudig te bewaren. Patrick Bruijne, tafeltennisser en medewerker bij Enjoy & Deploy heeft zich gespecialiseerd in deze oplossing. Zijn vader Remco, ook geen onbekende vrijwilliger in de tafeltenniswereld en ik hadden al vaker gesproken over de behoefte om kennis tussen sportverenigingen beter met elkaar te delen. De noodzaak daartoe is nu groter dan ooit”, aldus Van Graafeiland.

De eerste beleidsdocumenten van twee verschillende clubs zijn in een korte proefperiode beschikbaar gesteld en nog eens en klein tiental andere clubs hebben zich aangemeld om informatie op te halen en te delen. Patrick Bruijne daarover: “ We zijn begonnen met een sterke focus op protocollen, posters en ander materiaal gericht op het sporten in een Corona tijdperk. Met mijn vader en Ruud hebben we nog veel meer mogelijkheden besproken die een veilig platform als Open Bee zou kunnen bieden voor de tafeltenniscommunity”.

Het ideale beeld van de Benelux Group is dat het platform kan worden gebruikt voor alle clubs en betrokken organisaties bij de tafeltennissport. Het voorkomt onnodig rondsturen van documenten en bevordert de samenwerking onderling. Remco Bruijne heeft aangeboden om als moderator van het platform de content te laten groeien en met de NTTB kijken we naar de mogelijkheden van het platform.

De service wordt volledig gesponsord door het softwarebedrijf Open Bee en Enjoy & Deploy neemt de dienstverlening voor haar rekening. Benelux Group heeft bovendien een mogelijkheid bedacht om met deze oplossing ook individuele clubs te sponsoren.

Wil jij weten of het PingPongPortal wat voor jouw vereniging kan betekenen. Registreer je dan voor het webinar op hemelvaartsdag, 21 mei 2020. Informatie over het initiatief, demo van de mogelijkheden en een vragensessie komen aan bod.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen