Jubileum voor Alex Janssen

Foto: Stichting Budo Kai Sei

Dubbel feest voor Alex Janssen van Budoschool Kai Sei…de zojuist 49 jaar geworden karate leraar zit 25 jaar in het vak.

Alex begon op 16-jarige leeftijd bij Muldersport met karate, een sport die zijn zusje al beoefende en samen met haar en de buurjongens was Alex vaak in de dojo te vinden. De behoefte aan meer groei in het karate en meer trainen, leidde tot een overstap naar de Japanse grootmeester shihan Ishikawa te Berkel en Rodenrijs. De vele trainingsuren resulteerden voor Alex onder andere in het behalen van zijn 1e t/m 3e dan, zowel bij de Karate-do Bond Nederland als bij de grootste internationale stijlbond, de WIKF. Hij behoorde destijds tot de nationale selectie van de WIKF en heeft hij tot zijn 30e aan wedstrijden deelgenomen.

In oktober 1994 heeft Alex, samen met zijn zusje, KSV Wadokan opgericht, wat daarmee ook de start was van zijn officiële carrière als leraar. De club groeide succesvol en vijf jaar later werd het jubileum groots gevierd. Niet lang daarna heeft Alex het stokje overgedragen in de club en Wadokan verlaten. Korte tijd bestond het karate enkel nog uit zelf trainen en lesgeven bij Sportschool Denkers. Ondertussen was hij al even samen met Madelon. Maar het bloed kruipt ook daar waar het niet gaan kan en Alex begon het hebben van een eigen club te missen.

Op 1 april 2000 hebben Alex en Madelon samen Kai Sei opgericht. Kai Sei betekent wedergeboorte of opnieuw beginnen. Vanaf het begin is de club in beweging. De vereniging groeit en ontwikkelt zich verder. inmiddels heeft de vereniging een bevoegd kader (Alex heeft bijvoorbeeld de volledige KBN-lerarenopleiding gevolgd en succesvol afgerond), het keurmerk veilig sportklimaat, onderwijst de club diverse disciplines, is de club actief in binnen- en buitenland, heeft meerdere nationale selectieleden (met deelname aan EJK en WJK), en is een vereniging die ook inclusief sporten (para-karate/g-judo) tot zijn domein rekent. Kai Sei is een begrip in Zoetermeer.

Volgend jaar hopen Alex en Madelon het 20-jarig bestaan van hun mooie, veelzijdige budoschool te vieren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden