Hardlopen is niet saai

Foto: Road Runners Zoetermeer

“In een groep is het gewoon ontzettend gezellig en motiverend. Het is zelfs verslavend, want ik vond het na twee trainingen al dusdanig leuk, dat ik mijn onregelmatige diensten ervoor ruilde, zodat ik geen training hoefde te missen. Door de vaste tijden van de trainingen kun je er rekening mee houden wanneer je gaat hardlopen.”, aan het woord zijn Marleen, Maaike en Sandra over hun ervaringen met de kennismakingscursus hardlopen van de Road Runners Zoetermeer.

“Je begint heel laagdrempelig te lopen waardoor je er aan kunt wennen zonder dat je gelijk helemaal kapot bent, omdat je te hard van stapel loopt. In het begin lijkt die 5 km nog zo ver weg…..maar na 12 weken loop je gewoon een 5 km wedstrijd. Het aanvangsniveau is niet belangrijk, daar wordt goed op ingespeeld. Door het trainingsschema dat de trainers gebruiken en de ruimte die er is om lekker te lopen in je eigen tempo, is het voor iedereen haalbaar. De trainers zijn allemaal onwijs aardig en ze hebben kennis van zaken, dus het is super leerzaam. Daarbij hebben ze een passie voor hardlopen en dat merk je terug in de trainingen. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk.”

Iets voor jou?

Zaterdag 7 september begint er weer een nieuwe beginnerscursus hardlopen bij de Road Runners Zoetermeer. Vanaf het clubhuis aan de Noord-Aa wordt op woensdagavond en zaterdagochtend getraind. De kosten bedragen € 49,95 voor de cursus van 12 weken.

Aan iedereen die het ooit zelf of met een app ‘geprobeerd’ heeft of denkt dat hij het niet kan: doe mee bij de Road Runners Zoetermeer en je gaat het zeker weten leuk vinden. Meer informatie en inschrijven: https://roadrunnerszoetermeer.nl/kennismakingscursus-hardlopen/.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden