WK en EJK limieten voor WVZ zwemmers tijdens Swim CupDen Haag

Rosey Metz
Foto: Zwemvereniging WVZ

Tijdens de 3e editie van Swim Cup Den Haag, van 4-7 april in het Haagse Hofbad, verscheen WVZ met maar liefst 16 zwemmers aan de start. De Swim Cup in de Hofstad geldt als een belangrijk kwalificatiemoment voor het WK lange baan deze zomer in Zuid-Korea (12 t/m 28 juli).

Naast de Nederlandse zwemtop verschenen er ook toppers en subtoppers van diverse (Europese) zwemverenigingen aan de start, evenals de paralympische zwemmers.

Tijdens de series van de 50m schoolslag op zaterdag zwom Rosey Metz naar een (debutanten) WK-limiet. Met haar tijd van 31.18 bleef zij onder de limiet van 31.22. Met deze tijd neemt Rosey de 3e plaats in op de lijst van Nederlandse vrouwen die ooit onder de 31.00 hebben gezwommen.

Rosey Metz

En daar bleef het niet bij, want op zondagochtend zwom Tes Schouten op de afsluitende finale 50m schoolslag naar een tijd van 30.97 hetgeen ook voor haar een (debutanten) WK-limiet betekende. Deze snelle tijd was eveneens goed voor een persoonlijk record, een wedstrijd record en hiermee is zij nu de tweede Nederlandse vrouw ooit onder de 31.00.

Tes Schouten

Thomas Jansen zwom zaterdag verrassend naar een EJK limiet op de 400m wisselslag. Met zijn tijd van 4:26,13 zwom hij naar een PR van bijna 4 seconden en bleef hiermee ruim onder de EJK-limiet van 4:26.56. En hiermee neemt de 17-jarige Thomas de 6e plaats allertijden in bij de senioren. Ook voor hem dus een topprestatie tijdens deze Swim Cup.

Thomas Jansen

Volgende week zullen een flink aantal WVZ-zwemmers tijdens de Swim Cup Eindhoven weer in actie komen om een gooi te doen naar de felbegeerde limieten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden