Kai Sei scoort op twee fronten

Michaël en Elise

Twee karateka van Budoschool Kai Sei No Limits namen afgelopen zondag, 10 maart jl., deel aan het 7e Open Belgisch Kampioenschap Para-karate 2019 te Hasselt/België. In het ochtendgedeelte leverde Elise Reedijk met een solide pinan shodan een prima prestatie en veroverde zo een welverdiende derde plek en dus brons. Zij kwam uit in de categorie meisjes verstandelijk beperkt, welke was gecombineerd met de categorie meisjes ASS.

In de middag was het de beurt aan Michaël Moerman in categorie heren (volledig) visueel beperkt, waar jeugd en senioren waren samengevoegd. Michaël liep eveneens een nette pinan shodan, werd daarmee tweede en de mooie zilveren beker was voor hem. Het kampioenschap kende dit jaar 129 deelnemers uit o.a. Hongarije, Ierland, Frankrijk, Letland, Nederland en België. In Nederland zijn er nog geen toernooien voor karateka met een beperking en staat het para-karate in de kinderschoenen. Kai Sei zal zich met ouders, trainers/coaches en deelnemers sterk gaan maken om het para-karate in Zoetermeer, maar ook in Nederland (als commissielid para-karate bij de Karate-do Bond Nederland), op de kaart te zetten. Het opdoen van kennis door het volgen van trainingen, het deelnemen aan para-karate toernooien in het buitenland om zo ervaring op te doen zullen enkele te volgen stappen zijn. Deelname aan dit kampioenschap heeft veel aan inzicht opgeleverd en wellicht de eerste zogenaamde “wieler”.

De Benelux Open, een internationaal kata en kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, telde dit jaar circa 700 deelnemers uit 81 clubs en 17 landen. Het toernooi stond open voor alle leeftijden; jonge jeugd vanaf 6 jaar tot en met veteranen 35+ hebben gestreden voor een plek op het erepodium. Kai Sei had op basis van voorgaande jaren een beperkte selectie van het kata en kumite team meegenomen. Voor de minder ervaren teamleden was het een leerzaam toernooi.

Een eervolle vermelding is er voor Sharon Jellema en Blessing Landveld die in de B-finale de strijd om het brons niet wisten te winnen met een vijfde plek als resultaat. Een mooie prestatie werd neergezet door Mishael Landveld, Max Linnemann en Kosta Pappaioannou die alle drie een plaats in de finale behaalden. De spannende eindstrijd konden ze niet naar hun hand zetten en wonnen daarmee het zilver.

Budoschool Kai Sei en Kai Sei No Limits kunnen terugkijken op een zeer goed verlopen toernooiweekend. Vele indrukken en een berg aan ervaring rijker wordt er uitgekeken naar de NK Senioren en Teams 2019, die aankomende zondag ,17 maart a.s., plaatsvinden in sporthal de Oosterpoort te Zoetermeer. Ook interesse om parakarate, (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.