VVD-oproep beter groenonderhoud gehoord

Foto: VVD Zoetermeer

De VVD is blij met het voorstel van het college om het groenonderhoud in Zoetermeer zichtbaar te verbeteren. De VVD pleit al jaren voor een verbetering van het onderhoud. Onlangs nog stelde de VVD het slechte groenonderhoud in Zoetermeer weer aan de orde met een meldpunt voor onkruid en zwerfvuil. En met succes. Wethouder Rosier stelt in de perspectiefnota voor om extra in te zetten op onderhoud.

Groenonderhoud

“Beter groenonderhoud is goed voor de stad. Zoetermeer wordt aantrekkelijker en daarnaast veiliger voor bijvoorbeeld verkeer. Afgelopen week hebben we tientallen meldingen van hinderlijk onkruid en zwerfvuil ontvangen. Hieruit blijkt dat het groenonderhoud momenteel echt beter kan. Het is dan ook goed dat het college voorstelt om het onderhoudsniveau te verhogen.” Aldus Jan Iedema, fractievoorzitter VVD Zoetermeer.

Impuls van het onderhoud

Het college heeft ruimte gevonden voor een impuls van het onderhoud. Zo wordt onkruid sneller aangepakt, fietspaden vaker geveegd en wordt er extra gekeken naar het gebied rondom winkelcentra en stations. De VVD stuurt alle meldingen uit het meldpunt door naar de gemeente, zodat de gemeente meteen kan beginnen. Foto’s van onkruid of zwerfvuil kunnen nog tot 9 juni worden ingediend via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen