CDA en GroenLinks Zoetermeer: “Betaal schulden gedupeerden toeslagaffaire af”

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

De gemeente Rotterdam gaat de schulden afbetalen van toeslagenouders die in een schuldentraject bij de gemeente zitten. Volgens Rotterdam duurt het te lang voordat de afspraken tussen het Rijk en de schuldeisers rond zijn. De Zoetermeerse CDA en GroenLinks fracties sluiten zich daarbij aan; het duurt te lang. Ze doen een dringende oproep aan het college: Help de gedupeerden van de toeslagaffaire en betaal hun schulden af.

“Voor de Rotterdamse gezinnen is het fantastisch nieuws dat hun schulden overgenomen worden door de gemeente”, aldus CDA-raadslid David Weekenstroo. “Het zou mooi zijn als het Zoetermeerse college ook bereid is om dat in onze stad te gaan doen. Dat willen we graag weten en daarom hebben we schriftelijke vragen gesteld. We willen weten of het college bereid is schulden van toeslagenouders die in een schuldentraject bij de gemeente zitten kwijt te schelden of over te nemen.”

Hulp nodig

GroenLinks-raadslid Pauline Mullholland vult aan; “Daarnaast hopen we ook te bereiken dat gedupeerden zich eerder gaan melden als ze ondersteuning of hulp van de gemeente nodig hebben. Het zou de ouders enorm helpen als de gemeente bereid is de financiële risico’s te dragen in afwachting van een mogelijke landelijke regeling.”

‘Nee’

Beide raadsleden zijn daarnaast erg benieuwd of tot dusver alleen de 99 ouders die erkend zijn als gedupeerde van de toeslagenaffaire geholpen worden, of dat ook om de circa 350 andere ouders gaat. Mullholland: “We hebben niet kunnen achterhalen hoeveel gedupeerde ouders er tot op heden zijn bereikt en hoeveel ouders bijvoorbeeld ‘nee’ hebben gezegd tegen de aangeboden hulp van de gemeente.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden