PVV Zoetermeer: Realiseren lightrailverbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam

Foto: Redactie Zoetermeer

De aanleg van meer lightrailverbindingen is wat de PVV betreft een goede zaak. De PVV is van mening dat lightrailverbindingen grote toegevoegde waarde kunnen hebben voor o.a. de bereikbaarheid van steden in Zuid-Holland, waaronder Zoetermeer.

‘Uit een artikel op donderdag 3 december jl. blijkt dat de provincie Zuid-Holland via de Groeiagenda Zuid-Holland de handen ineenslaat met zo’n veertig partijen, waaronder gemeentes, universiteiten en grote bedrijven. Vanuit de provincie Zuid-Holland trekt men gezamenlijk op richting het Nationaal Groeifonds, om zo met gemeenschappelijke prioriteiten en één propositie vanuit de gehele Zuidelijke Randstad te komen. Een concreet plan dat hieruit voortkomt is een nieuwe lightrail die van Leiden naar Dordrecht loopt.’, schrijft PVV Zoetermeer.

Onze prachtige stad heeft momenteel een succesvolle verbinding met Den Haag, maar er leeft al jaren de wens om ook een lightrailverbinding met Rotterdam te realiseren.

Zoetermeer lijkt vooralsnog echter buiten de boot te vallen bij de gepresenteerde plannen, en daar maken wij ons zorgen over. Met het oog op de recente ontwikkelingen vragen wij ons af wat de status is van de gewenste directe lightrailverbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam. Het is immers van groot belang dat Zoetermeer een directe lightrailverbinding met Rotterdam krijgt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen