D66 blij met grote stap richting een aardgasvrij Zoetermeer

Esmaël Zamani (D66 Zoetermeer)
Esmaël Zamani (D66 Zoetermeer)
Foto: D66 Zoetermeer

Beter milieu begint bij jezelf, vanuit die gedachte is Robin Paalvast, wethouder duurzaamheid, gestart met de verduurzaming van de wijk Palenstein.

Afgelopen vrijdag heeft de gemeenteraad van Zoetermeer ingestemd met het verder verduurzamen van alle gemeentelijke panden in de wijk. In heel Nederland gaan we om verschillende goede redenen stap voor stap van het aardgas af. Palenstein is de eerste wijk in Zoetermeer waar gekeken wordt naar alternatieven voor aardgas. De gemeente Zoetermeer, netbeheerder Stedin, woningcorporaties De Goede Woning, Vestia en Vidomes hebben nu de krachten gebundeld om de verduurzaming van bestaande panden te realiseren.

De gemeentelijke panden krijgen naast betere isolatie, zonnepanelen en duurzame warmtevoorziening nu ook duurzame mogelijkheden om de panden te koelen. ‘Dankzij de samenwerking is een grootschalige aanpak mogelijk en kunnen we als gemeente het goede voorbeeld geven. Goed voor ons planeet, goed voor de stad en goed voor onze bewoners’ aldus D66 raadslid Esmaël Zamani.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen