GroenLinks wil Wijk-Beslist-budgetten

Pauline Mulholland (GroenLinks)
Pauline Mulholland (GroenLinks)
Foto: GroenLinks Zoetermeer

Gemeente Zoetermeer wil wijkgerichter werken. Dit houdt in dat er voorzieningen in de wijk komen die passen bij de behoeften in die wijk. Ook betekent het dat wijkbewoners meer invloed hebben op hun eigen wijk.

GroenLinks vindt het belangrijk dat bewoners mee kunnen praten over de toekomst van Zoetermeer en hun wijk. Maar meepraten is wat GroenLinks betreft niet genoeg. De fractie wil dat elke wijk een budget krijgt waarover wijkbewoners zelf mogen beslissen.

Via loting kan een groep wijkbewoners bijvoorbeeld worden uitgenodigd om mee te denken over het budget. ‘Met een Wijk-Beslist-budget zorg je voor meer betrokkenheid bij de wijk, meer saamhorigheid tussen inwoners en hopelijk ook meer vertrouwen in de lokale politiek‘, aldus commissielid Pauline Mulholland. ‘Wij denken dat inwoners het beste willen voor hun wijk en dat zij beter weten wat er speelt in hun wijk dan organisaties.’ voegt raadslid Claire Hostmann toe.

Uit een onderzoek naar de staat van Zoetermeer blijkt dat het slechter zal gaan met onze stad en inwoners als we op dezelfde voet doorgaan. GroenLinks wil gelukkige inwoners en vindt het belangrijk dat iedereen zich fijn voelt in Zoetermeer. Ook de mensen die momenteel minder tevreden zijn. De fractie is van mening dat Zoetermeer moet investeren in mensen en dat daarom gemeente en organisaties anders moeten gaan werken. ‘’Want als je doet wat je deed, krijg je altijd wat je kreeg!’’ Het wijkgericht werken is één van de manieren waarop je het als gemeente anders kunt aanpakken, samen met inwoners, maatschappelijke organisaties, bedrijven en partners van de gemeente. Wijk-Beslist-budgetten horen daar wat GroenLinks betreft bij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen