Zó! Zoetermeer bezorgt over projecten De Goede Woning

De fractie van Zó! Zoetermeer stelt de door haar geconstateerde onrust naar aanleiding van plannen van Woningcorporatie De Goede Woning in de wijk Meerzicht aan de orde.

“Woningcorporatie De Goede Woning is van plan om in Meerzicht een aantal woningen te slopen. De bewoners van de betreffende woningen aan het Westergo hebben daarover bericht gekregen en maken zich grote zorgen, zoals ook uit verschillende brieven aan de raad blijkt.”, de fractie schrijft dit in schriftelijke vragen aan het college van B&W.

“In reactie op deze brieven is aangegeven dat er nog overleg tussen de gemeente en De Goede Woning plaatsvindt en dat er nog gekeken wordt of er sprake is van historische waarde en of het bestemmingsplan gewijzigd moet worden. Inmiddels krijgen we ook berichten van bewoners van het Salland dat er op het Oostergo woningen worden gesloopt en dat er in plaats van de te slopen woningen, appartementen met een grotere hoogte worden teruggebouwd.”, zo vervolgen de vragenstellers.

De bewoners schrijven aan de lokale fractie onder andere: “Dit betekent voor de eigenaren van de woningen (…) dat een appartementencomplex pal in hun achtertuin zal verrijzen. Dit is voor de eigenaren onverteerbaar. Denk aan waardevermindering van deze koopwoningen, belemmerd uitzicht, geen middag en avondzon meer in de tuin, appartementbewoners die op je bord en in je slaapkamers kunnen kijken en parkeeroverlast om maar een paar punten te noemen.”

Zó! Zoetermeer constateert dat er sprake is van toenemende ongerustheid in de buurt. Tegelijkertijd kunnen we noch op de website van De Goede Woning noch op de website van de gemeente vinden wat er nu precies voor plannen zijn in Meerzicht. De fractie wil hier duidelijkheid over verkrijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen