Symposium onderwijs D66

Foto: D66

D66 Zoetermeer houdt een symposium over onderwijs op woensdagavond 22 juni in de Dorpsstraat. Op deze avond komen actuele onderwijsonderwerpen aan bod. D66 wethoudster Isabelle Vugs en onderwijskundige Gernand Ekkelenkamp verzorgen een inleiding over landelijke en lokale aspecten die van belang zijn voor het onderwijs.

De staat van het Nederlandse onderwijs

Ondermeer de toekomst van het onderwijs van de commissie Schnabel komt aan bod en het OESO rapport over de staat van het Nederlandse onderwijs. Ook de lokale onderwijszaken worden op deze interessante thema-avond besproken, zoals de verhouding in verantwoordelijkheden tussen rijk, gemeente en schoolbesturen. Aktuele thema’s zijn de ontwikkeling van Integrale kindcentra, het passend onderwijs, de vroegschoolse educatie (VVE) en het integraal huisvestingsplan. De avond wordt afgerond met een forumdiscussie waaraan naast de beide sprekers ook het D66 raadslid Robert Schaafsma deelneemt alsmede Floris Efraïm van de Jonge Democraten.

Na afloop is er gelegenheid voor een drankje. Locatie is Parochiaal Centrum De Kapelaan gevestigd aan Nicolaasplein 2. Inloop vanaf half acht, aanvang om acht uur. Iedereen is welkom om deze avond bij te wonen. Meer informatie is te vinden op de website van D66 Zoetermeer.

Thema-avond Onderwijs

22 juni 2016

Aanvang 20.00 uur

Parochiaal Centrum De Kapelaan” Nicolaasplein 2, Zoetermeer

Het bestuur van de afdeling Zoetermeer van D66 nodigt de leden en andere belangstellenden van harte uit voor de thema-avond Onderwijs.

Programma

19.30 uur Inloop met koffie of thee

20.00 uur Opening door voorzitter Richard Pattiruhu

20.05 uur “De staat van ons onderwijs in tien minuten”, korte inleiding door onderwijskundige Gernand Ekkelenkamp.  Aan de orde komen o.a.

  • OESO rapport over het Nederlandse onderwijs
  • Onderwijs 2032 (rapport commissie Schnabel), de toekomst van ons onderwijs
  • Verantwoordelijkheden Rijk-Gemeente- Schoolbesturen
  • Actuele ontwikkelingen: passend onderwijs, integrale kind centra (IKC)

20.15 uur Het onderwijs in Zoetermeer, onderwijswethouder Isabelle Vugs, geeft een korte presentatie met betrekking tot onderwerpen uit het Zoetermeerse onderwijsbeleid, aan de orde komen o.a.

  • het integraal huisvestingsplan,
  • de IKC ontwikkeling in Zoetermeer,
  • VVE beleid

20.30 Opdracht voor in de “pauze”

20.35 uur Pauze en tijd voor de opdracht

21.10 uur Forumdiscussie met wethouder Isabelle Vugs, raadslid Robert Schaafsma en Floris Efraïm van de Jonge Democraten n.a.v. “de opdracht”

21.40 uur Afronding en aansluitend de D66 Borrel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen