Zoetermeer Vooruit is tegen een algeheel vuurwerkverbod

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Om duidelijkheid te scheppen in de gehele vuurwerkdiscussie die op dit moment door de stad waart, en het risico op valse voorlichting en verkeerde aannames, vindt Zoetermeer Vooruit het belangrijk om hun standpunt duidelijk te maken.

Zoetermeer Vooruit is NIET tegen vuurwerk. En dus ook niet voor een algeheel vuurwerkverbod. Wat Zoetermeer Vooruit belangrijk vindt is dat iedereen een leuk feest kan vieren met oud-en-nieuw en daar hoort naar de mening van de fractie mooi vuurwerk bij.

Wat Zoetermeer Vooruit NIET bij oud-en-nieuw vindt passen, en waar de fractie het grootste probleem mee heeft, is dat er mensen zijn die vuurwerk inzetten als wapen. Mensen die vuurwerk bewust naar andere mensen of dieren gooien, die vuurwerk gebruiken om spullen te vernielen of hulpverleners mee te belagen. Dat soort gedrag mag wat ons betreft heel hard bestraft worden. Als hulpverleners niet de benodigde hulp kunnen verlenen omdat er gericht vuurwerk op hen wordt afgevuurd gaat dat over de grens.

Zoetermeer Vooruit hoopt dat er harder opgetreden mag worden tegen het verkeerd gebruik van vuurwerk. Het lijkt erop dat dit voornamelijk met illegaal vuurwerk wordt gedaan, dus de betere controle moet daarop uitgevoerd worden. Hoe weet Zoetermeer Vooruit niet.

Zoetermeer Vooruit roept iedereen op om ideeën hierover met de partij te delen. Zoetermeer Vooruit wil samen kunnen genieten van het feest dat de viering van oud-en-nieuw moet zijn. Onze kinderen en kleinkinderen moeten gezellig op straat wat vuurwerk af kunnen steken en kunnen genieten van al het moois dat te zien is. Dat we onze buren een gelukkig nieuwjaar kunnen wensen en de saamhorigheid vergroot wordt. Dat is waar Zoetermeer Vooruit voor staat.

Zoetermeer en vuurwerk

Voor de serie artikelen die vandaag gepubliceerd zijn hebben we alle politieke partijen vragen gesteld. Alle partijen die de vragen beantwoord hebben staan online. Ook de burgemeester heeft een aanvullende toelichting gegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden